Flux-stiri

STUDIU. Ceea ce mănânci ar putea să taie din efectul medicamentelor

  • Un studiu din SUA a sugerat că îndulcitorii perturbă funcțiile ficatului.
  • Unele fructe, lactate, carne foarte procesată și alimente fibroase au interferează cu cât de bine funcționează medicamentele.
  • Cercetătorii spun că acestea sunt doar primele date obținute, problema necesită și alte studii.

Ai grijă ce mănânci și bei, mai ales când iei pastile. Unele fructe, lactate, carne foarte procesată sau alimente fibroase pot afecta modul în care organismul metabolizează medicamentele, sugerează un nou studiu făcut în SUA.

Cercetătorii au inclus pe listă peste 85 de tipuri de pastile, de la anestezice și până la antidepresive sau medicamente pentru hipertensiune. Fructele precum portocala sau grapefruit conțin o substanță ce nu lasă ficatul să filtreze medicamentele cum trebuie, iar, în sânge, poate ajunge o cantitate mai mare de medicament.

Pentru că nu e de joacă cu asta, oamenii de știință lucrează deja la un grapefruit modificat genetic. Alte cazuri: bananele pot influența efectul medicamentelor pentru hipertensiune, cerealele și lactatele se leagă cu antibioticele, carnea procesat cu antidepresivele, iar alimentele bogat în fibre cu medicamentele pentru tiroidă.

Cercetătorii spun că acestea sunt doar primele date obținute, problema necesită și alte studii. Între timp, ce poți face este să citești cu atenție prospectul, în special modul de administrare a medicamentului.

The post STUDIU. Ceea ce mănânci ar putea să taie din efectul medicamentelor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code