Flux-stiri

STUDIU: Una din cinci persoane cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani care a avut COVID mai prezintă simptome

simptome post-COVIDsimptome post-COVID

  • Studiul arată că cei care au fost infectați anterior cu virusul SARS-CoV-2 au o probabilitate mai mare de a avea simptome post-COVID decât cei care nu au fost infectați.
  • Cercetarea sugerează, de asemenea, că persoanele care au avut deja COVID-19 prezintă un risc dublu de a dezvolta afecțiuni respiratorii sau embolie pulmonară,
  • Punerea în aplicare a strategiilor de prevenire a COVID-19, precum și evaluarea de rutină a afecțiunilor post-COVID în rândul persoanelor care supraviețuiesc, este esențială pentru a reduce incidența și impactul afecțiunilor.

Una din cinci persoane cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani și una din patru persoane cu vârsta de cel puțin 65 de ani suferă de cel puțin o afecțiune din cauza COVID-19, iar persoanele care au avut deja această boală virală prezintă un risc dublu de a dezvolta afecțiuni respiratorii sau embolie pulmonară, potrivit unui nou studiu publicat de Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Cercetătorii au adunat date de sănătate în perioada martie 2020-noiembrie 2021 pentru persoanele din Statele Unite în vârstă de 18 ani sau mai mult, luând în considerare 26 de afecțiuni adesea legate de post-COVID-19 în rândul persoanelor care au fost diagnosticate anterior cu COVID-19 și au comparat aceste cazuri cu pacienți care nu fuseseră diagnosticați anterior cu boala. Cercetătorii au urmărit fiecare caz timp de o lună până la un an, până când au fost observate unul sau mai multe simptome post-COVID sau până la 1 noiembrie.

Cercetătorii au constatat că 38% dintre pacienții cu vârsta de 18 ani sau mai mult au prezentat o afecțiune post-COVID, comparativ cu 16% din grupul de control. Simptomele au afectat mai multe sisteme și au inclus cele hematologice, renale, endocrine, gastrointestinale, musculo-scheletice, cardiovasculare, pulmonare, neurologice și psihiatrice.

În plus, cercetătorii au constatat că 35,4% dintre pacienții cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani au prezentat o afecțiune post-COVID, comparativ cu 14,6% din grupul de vârstă din grupul de control, în timp ce 45,4% dintre pacienții cu vârste de 65 de ani sau mai mari au prezentat o afecțiune, comparativ cu 18,5% din grupul de control.

Constatările sugerează că cei care au fost infectați anterior cu virusul SARS-CoV-2 au o probabilitate semnificativ mai mare de a avea simptome post-COVID decât cei care nu au fost infectați. Studiul a arătat că implementarea pe scară mai largă a strategiilor de prevenire a virusului și a evaluărilor de rutină pentru persoanele care au avut această boală este esențială pentru a minimiza apariția simptomelor post-COVID, în special în rândul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani.

The post STUDIU: Una din cinci persoane cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani care a avut COVID mai prezintă simptome appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code