Flux-stiri

Mai mult de 30 de persoane au murit într-o busculadă la un eveniment religios din Nigeria

Nigeria - moarteNigeria - moarte

  • Patru din zece nigerieni trăiesc sub nivelul național de sărăcie, potrivit unui raport recent al Băncii Mondiale.
  • Criza ucraineană a dus, de asemenea, la creșterea costului alimentelor și al combustibililor pe întreg continentul deoarece aprovizionarea cu grâu și gaze naturale a fost afectată.
  • Treizeci și unu de persoane au fost confirmate moarte și șapte persoane rănite au fost spitalizate în urma incidentului.

Peste 30 de persoane au fost ucise sâmbătă într-o debandadă în sudul Nigeriei, în timpul unui eveniment caritabil organizat de o biserică supraaglomerată unde se distribuiau alimente. Pantofi și papuci erau împrăștiați pe jos după dezastrul din orașul Port Harcourt, în sudul statului Rivers, când oamenii au încercat să intre cu forța în eveniment, au declarat poliția și martorii. Organizația locală a bisericii oferea alimente și cadouri pentru săraci la Clubul de polo din Port Harcourt, în localitate, când o mulțime mamut” a scăpat de sub control, a declarat poliția din statul Rivers.

„Din nefericire, mulțimea a devenit tumultoasă și incontrolabilă și toate eforturile depuse de organizatori pentru a aduce bunul-simț s-au dovedit a fi eșuate, de aici și debandada”, a declarat poliția într-un comunicat. „Un total de 31 de persoane și-au pierdut viața în debandadă”.

Poliția a declarat că o anchetă penală este în curs de desfășurare. Reprezentanții bisericii nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

În ultimii ani, Nigeria a fost martora mai multor tragedii provocate de o debandadă în timpul distribuției de alimente, inclusiv în cadrul unui program alimentar al unei agenții de ajutorare din nordul statului Borno, unde șapte femei au fost călcate în picioare anul trecut.

Dezastrul de sâmbătă dimineața devreme a avut loc în timp ce liderii Partidului Democrat al Poporului, aflat în opoziție, se adunau în capitala federală Abuja pentru a-și selecta candidatul pentru cursa prezidențială din 2023, printre care se numără și Ezenwo Nyesom Wike, viitorul guvernator al statului Rivers.

Port Harcourt este principalul centru petrolier din Nigeria, cea mai populată țară din Africa și unul dintre cei mai mari producători de petrol de pe continent.

The post Mai mult de 30 de persoane au murit într-o busculadă la un eveniment religios din Nigeria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code