Flux-stiri

Dacia Spring și Renault Zoe, dezastru la testul de siguranță. Mașinile au obținut, adunat, o singură stea

  • Cel mai recent test EURO NCAP a oferit Dacia Spring o singură stea
  • La același test, Renault Zoe a avut minim – 0 stele
  • Zoe rămâne a treia cea mai bine vândută mașină full-electric în Europa

Cât de sigur e noul model electric de la Dacia? – Spring. Ultimele rezultate sunt o lovitură pentru Renault. Francezii care produc și Dacia Spring și Renault Zoe au picat testul siguranței.

Cel mai recent test Euro NCAP a oferit modelului Dacia Spring o singură stea, în timp ce Renault Zoe a primit zero stele – minimul absolut – asa cum în istorie au mai primit doar două mașini. Culmea e că la primul test – din 2013 – Zoe a luat punctaj maxim – 5 stele.

Tot un Renault, Laguna, a fost primul din istorie care a primit 5 stele la testul de siguranță, în 2001. Producătorul francez se apără și spune că nu neglijează deloc standardele de siguranță, ci că testele au devenit din ce în ce mai stricte.

Zoe rămâne a treia cea mai bine vândută mașină full-electric în Europa, după Tesla Model 3 și Volswagen ID.3. Și Dacia are o explicație. Spune că Spring respectă toate normele de siguranță europene și că a luat notă mică la test doar pentru că nu are extra-opțiuni avansate, pentru care clienții lor oricum nu ar plăti.

The post Dacia Spring și Renault Zoe, dezastru la testul de siguranță. Mașinile au obținut, adunat, o singură stea appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code