Flux-stiri

Ucraina susţine că un acord cu Rusia nu valorează nimic: „Un barbar nu poate fi oprit decât prin forţă”

mikhail-podolyakmikhail-podolyak

  • Rusia a transmis Ucrainei că este pregătită să oprească operațiunile militare într-un moment în care Kievul îndeplinește o listă de condiții.
  • Kremlinul spune că insistă asupra neutralității Ucrainei.
  • Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc după ce discuțiile de pace au eșuat, ultimele negocieri față în față cunoscute având loc la 29 martie.

Consilierul prezidenţial din Ucraina şi negociator de pace Mihail Podolyak a declarat sâmbătă că orice acord cu Rusia nu poate fi de încredere, adăugând că singura modalitate de a opri invazia Moscovei este forţa.

„Orice acord cu Rusia nu valorează nici măcar un bănuţ rupt”, a scris Podolyak pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Este posibil să se negocieze cu o ţară care minte mereu în mod cinic şi propagandistic?”, relatează Reuters.

Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc după ce discuţiile de pace s-au împotmolit, ultimele negocieri faţă în faţă cunoscute având loc pe 29 martie. Kremlinul a declarat la începutul acestei luni că Ucraina nu a arătat nicio dorinţă de a continua discuţiile de pace, în timp ce oficialii de la Kiev au acuzat Rusia pentru lipsa de progres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că singura persoană cu care merită să vorbească este preşedintele rus Vladimir Putin, deoarece el ia toate deciziile. „Nu contează ce spune ministrul lor de externe. Nu contează că ne trimite un grup de negociere… toţi aceşti oameni sunt nişte nulităţi, din păcate”, a declarat el la televiziunea olandeză într-un interviu filmat vineri.

Putin spune că forţele ruseşti se află într-o operaţiune specială pentru a demilitariza Ucraina şi a o scăpa de naţionaliştii radicali antiruseşti. Ucraina şi aliaţii săi consideră că acesta este un pretext fals.

„Rusia a dovedit că este o ţară barbară care ameninţă securitatea mondială”, a declarat Podolyak. „Un barbar nu poate fi oprit decât prin forţă”.

The post Ucraina susţine că un acord cu Rusia nu valorează nimic: „Un barbar nu poate fi oprit decât prin forţă” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code