Flux-stiri

SUA și mai multe țări europene au cerut reuniunea de urgenţă a ONU

  • SUA, Marea Britanie, Franţa, Albania, Norvegia şi Irlanda sunt îngrijorate cu privire la situația din Ucraina.
  • Rusia a cerut din nou amânarea votului Consiliului de Securitate al ONU asupra unei rezoluții pe care a elaborat-o cu privire la situația „umanitară” din Ucraina.
  • Sunt în desfășurare discuții pentru a permite președintelui Zelenski să vorbească în Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

SUA, Marea Britanie, Franţa, Albania, Norvegia şi Irlanda au solicitat joi o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU din cauza deteriorării situaţiei umanitare din Ucraina, au declarat surse diplomatice.

„Rusia comite crime de război și vizează civili. Războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei este o amenințare pentru noi toți”, a declarat misiunea diplomatică britanică la ONU pe contul său de Twitter.

La începutul zilei trecute, Rusia a cerut din nou amânarea votului Consiliului de Securitate al ONU asupra unei rezoluții pe care a elaborat-o cu privire la situația „umanitară” din Ucraina. Votul, programat mai întâi pentru miercuri și apoi amânat joi după-amiază, urmează să fie stabilit pentru vineri dimineața, cu excepția cazului în care se va renunța cu totul la proiect din cauza lipsei de sprijin din partea aliaților Moscovei.

De asemenea, sunt în desfășurare discuții, potrivit altor surse diplomatice, pentru a permite președintelui ucrainean Zelenski să vorbească în Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

SUA și Rusia s-au acuzat reciproc, la ONU, în privința armelor biologice din Ucraina

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de externe al Rusiei, Maria Zakharova, a acuzat săptămâna trecută Ucraina că ar conduce laboratoare de arme chimice și biologice cu sprijinul SUA, fără să aibă, însă, vreo dovadă.

În schimb, Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, neagă orice fel de acuzație. Ea crede că este doar o încercare a Rusiei de a pune bazele pentru utilizarea proprie a unor astfel de arme de distrugere în masă împotriva Ucrainei. La rândul său, Casa Albă a avertizat că Rusia ar putea utiliza arme neconvenționale în Ucraina.

Și premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat că Rusia ar putea aduce arme chimice în Ucraina. Între timp, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, exclude posibilitatea începerii unui război nuclear.

The post SUA și mai multe țări europene au cerut reuniunea de urgenţă a ONU appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code