Flux-stiri

Suedia: Prim-ministrul Magdalena Andersson, la un pas de demisie

  • Magdalena Andersson a recunoscut miercuri seară înfrângerea stângii şi victoria blocului de opoziţie format din partide de dreapta şi extremă-dreapta în alegerile legislative de duminică.
  • Lidera social-democrată şi-a anunţat, într-o conferinţă de presă, demisia, care va fi înaintată oficial joi.
  • Alegerile de duminică au fost atât de strânse, încât a fost nevoie să se aştepte numărarea câtorva zeci de mii de voturi miercuri pentru validarea rezultatelor complete.

Premierul suedez Magdalena Andersson este la un pas de demisie. Reuters scrie că prim-ministrul social-democrat al Suediei, Magdalena Andersson, a recunoscut înfrângerea.

Mai rămân câteva voturi de numărat, dar Andersson, care a devenit anul trecut prima femeie prim-ministru al Suediei, a declarat că rezultatele au arătat că opoziţia de dreapta a câştigat.

,,Prin urmare, mâine voi cere preşedintelui Camerei Deputaţilor să fiu eliberată din funcţie” , a declarat Andersson reporterilor în timpul unei conferinţe de presă.

Opoziţia de dreapta pare să obţină 176 de locuri în parlamentul de 349 de locuri, faţă de 173 de locuri pentru blocul de centru-stânga aflat la guvernare, potrivit ultimelor cifre ale autorităţii electorale. Acest lucru ar oferi liderului moderaţilor, Ulf Kristersson, prima şansă de a forma noul guvern.

Rezultatul mai trebuie confirmat oficial, probabil până la sfârşitul săptămânii.

The post Suedia: Prim-ministrul Magdalena Andersson, la un pas de demisie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code