NEWSNET

Flux-stiri

Țara care pregătește campania de vaccinare cu a patra doză. „Este doar o chestiune de timp”, transmite Ministerul Sănătății

vaccinare copiivaccinare copii

  • Directorul general al Ministerului Sănătății din Israel, profesorul Nachman Ash, spune că cetîțenii vor trebui să primească o a patra doză a vaccinului anti-Covid-19 cândva în viitor, pe măsură ce nivelurile de anticorpi scad.
  • „Este o chestiune de timp, întrebarea este cât timp. Dacă protecția durează un an, am fi încântați… În orice caz, probabil că nu va dura mulți ani și va trebui să continuăm să ne vaccinăm din când în când. Sper să fie un an sau mai mult”, a spus el, potrivit YnetNews.

Ministerul Sănătății din Israel a raportat în weekend că valoarea R a coronavirusului din țară – care indică câți oameni, în medie, infectează un singur purtător de virus – a depășit 1 pentru prima dată după câteva luni.

Numărul de reproducere a virusului, sau valoarea R, a ajuns la 1,02, ceea ce indică faptul că pandemia ar putea reveni în Israel după săptămâni de declin constant.

Prof. Ash spune că țara ar putea fi nevoită să reintroducă unele restricții care au fost ridicate recent, pe fondul reapariției alarmante a cazurilor de coronavirus. Însă nu există niciun motiv de panică, menționează el.

Tratamente anti-Covid

Premierul Naftali Bennett a declarat duminică că guvernul său nu intenționează să reimpună măsuri anti-Covid pe timpul iernii. Cele mai multe cazuri noi sunt raportate în rândul copiilor care nu sunt încă eligibili să se vaccineze împotriva agentului patogen, ceea ce arată că „Israelul se poate confrunta cu un mini-val centrat în jurul copiilor”.

Prim-ministrul a mai spus că Israelul lucrează pentru a procura tratamente anti-Covid-19, cum ar fi pastilele antivirale de la Merck sau Pfizer, dar a menționat că preferă să prevină boala decât să o trateze.

Israelul a devenit prima țară din lume care a oferit cetățenilor săi o a treia dozăa vaccinului anti-Covid-19, în august, în ciuda faptului că la acea vreme se lăuda cu una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume.

The post Țara care pregătește campania de vaccinare cu a patra doză. „Este doar o chestiune de timp”, transmite Ministerul Sănătății appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code