Flux-stiri

Tunisia a interzis prostituția. Violurile și atacurile au crescut de când bordelurile au fost închise

  • Tunisia interzice munca sexuală, punând în pericol lucrătoarele sexuale.
  • Sfârșitul prostituției licențiate împinge comerțul în subteran.
  • Prostituția licențiată de stat în Tunisia datează cel puțin de la cucerirea otomană de acum aproape o jumătate de mileniu.

Prostituția licențiată de stat în Tunisia datează cel puțin de la cucerirea otomană de acum aproape o jumătate de mileniu – și a persistat până în prezent. În 2011, cel puțin 300 de prostituate își desfășurau activitatea în mod legal sub auspiciile guvernului. Aproape fiecare oraș mare avea un bordel autorizat, reglementat de biroul de morală al Ministerului de Interne. Prostituatele puteau fi înregistrate ca funcționari publici. Cu toate acestea, sistemul este în curs de eliminare treptată – în detrimentul prostituatelor.

Primul regres a fost răsturnarea guvernului autoritar, dar în mare parte laic, în 2011, deoarece acesta le-a dat putere islamiștilor cu atitudini puritane. Majoritatea bordelurilor au fost forțate să se închidă. Se crede că doar două dintre cele mai cunoscute au supraviețuit epurării islamiste: unul în orașul Sfax, iar celălalt în Sidi Abdallah Guech, cartierul roșu din Tunis.

Afacerea sexului a fost zdruncinată și mai puternic în 2020, când o închidere totală în fața COVID-19 a făcut ca bordelurile rămase să fie nevoite să se închidă. Femeile care lucrau în ele au fost nevoite să își desfășoare activitatea în mod ilicit, în parcuri publice și hoteluri. Ele au devenit adesea pradă exploatării, șantajului și violenței din partea poliției, a proxeneților și a infractorilor.

„Au existat motive pentru care am preferat să lucrăm cu guvernul”, spune o prostituată din Sfax. Chiar dacă plata era mai puțin generoasă într-un bordel autorizat, unde tariful practicat era de 10,5 dinari tunisieni (3,60 dolari) pe client, era preferabilă celor 30 de dinari pe care îi puteai câștiga pe cont propriu, deoarece era mai sigur. „Cel puțin în bordel aveam protecția poliției. Ei puteau controla clienții și se puteau asigura că folosesc prezervative”, spune ea.

Având în vedere că supravegherea statului este neclară, multe prostituate tunisiene se bazează acum pe asociațiile voluntare pentru a le proteja sănătatea și bunăstarea. „Violurile și atacurile împotriva femeilor au crescut de când s-au închis bordelurile”, spune Bouthayna Aoussaoui, care conduce o organizație care le ajută pe femei. În 2018, un sondaj a constatat că aproximativ 6% dintre lucrătorii sexuali din Tunisia aveau HIV. Până anul trecut, după ce bordelurile s-au închis, cifra a crescut la 11%, spune ea. Puritanii, în mod previzibil, nu au făcut decât să înrăutățească situația.

The post Tunisia a interzis prostituția. Violurile și atacurile au crescut de când bordelurile au fost închise appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code