Flux-stiri

Turismul ar putea aduce economiei globale, în 2022, 8,6 trilioane de dolari

  • Sectorul turismului ar putea contribui în 2022 la economia mondială cu 8,6 trilioane de dolari, arată un studiu al Consiliului Mondial al Călătoriilor și Turismului.
  • În 2019, înainte ca pandemia să oprească călătoriile, sectorul Călătorii și Turism a generat aproape 9,2 trilioane de dolari pentru economia globală.
  • Între timp, state precum Franța, Marea Britanie, Danemarca sau Grecia au anunțat relaxarea măsurilor impuse anterior.

Turismul ar putea aduce economiei globale, în 2022, 8,6 trilioane de dolari. Creșterea economică pe plan mondial ar putea depinde însă de hotărârile tuturor statelor în privința relaxării măsurilor în context pandemic. Valoarea estimată, pentru 2022, s-ar apropia de cea generată în turism înainte de pandemie – de 9, 2 trilioane de dolari, în 2019.

Un studiu realizat de Consiliul Mondial al Călătoriilor și Turismului (WTTC) arată că, în 2022, sectorul turismului ar putea crește semnficiativ nivelul economic global, cu o contribuție de 8, 6 trilioane de dolari. În 2019, înainte ca pandemia să oprească călătoriile, sectorul Călătorii și Turism a generat aproape 9,2 trilioane de dolari pentru economia globală, conform WTTC.

Cu toate acestea, în 2020, pandemia a adus sectorul la un blocaj aproape complet și a provocat o scădere masivă de 49,1%. Aceasta a însemnat o pierdere severă de aproape 4,5 trilioane de dolari.

2022 este pregătit pentru o redresare puternică dacă guvernele continuă să se deschidă și să elimine restricțiile de călătorie. Sectorul nostru ar putea recupera peste 58 de milioane de locuri de muncă și ar putea genera 8,6 trilioane de dolari, ceea ce ar stimula redresarea economică în întreaga lume.”, a declarat președintele și directorul executiv al WTTC, Julia Simpson.

Cele mai recente cercetări ale WTTC arată că, pe măsură ce lumea începe în sfârșit să se recupereze după pandemie, contribuția sectorului atât la economia globală, cât și la ocuparea forței de muncă ar putea atinge în acest an aproape nivelurile de dinaintea pandemiei.

Mai multe țări relaxează măsurile impuse, care afectau turismul

Tot mai multe țări au anunțat planuri de redeschidere. Danemarca, a cărei populație are o rată de vaccinare ridicată de 81%, a devenit prima țară din UE care a ridicat toate restricțiile Covid-19, relatează CNN. De asemenea, Grecia intenționează să redeschidă sezonul estival din 1 martie, iar turiștii pot călători în Grecia doar cu certificatul verde, fără să mai fie nevoie de un test PCR negativ. Marea Britanie, Franța, Irlanda, Țările de Jos și mai multe țări nordice au luat măsuri pentru a pune capăt sau a relaxa restricțiile.

Elveția a eliminat miercuri cerințele privind munca la domiciliu și carantina și a anunțat că intenționează să reducă din nou restricțiile în următoarele săptămâni.

Între timp, Marocul a anunțat că intenționează să redeschidă turismul la 7 februarie, iar Noua Zeelandă spune că își va deschide treptat porțile.

Organismul mondial de turism îndeamnă guvernele să renunțe la restricțiile disparate și să permită călătoriile internaționale folosind soluții digitale care să le permită călătorilor să își dovedească statutul într-un mod rapid, simplu și sigur.

The post Turismul ar putea aduce economiei globale, în 2022, 8,6 trilioane de dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code