Flux-stiri

Ucraina și Ungaria au convenit să dezvolte cooperarea în sectorul energetic

  • Zelenski și premierul ungar au convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice, să dezvolte cooperarea dintre cele două țări în sectorul energetic.
  • Zelenski i-a mulţumit lui Viktor Orban, pentru că a sprijinit Ucraina să obţină statut de candidat la UE.
  • Zelenski l-a criticat, în repetate rânduri, pe Orban pentru opinia sa specială cu privire la Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul ungar Viktor Orban au convenit marți, în cadrul unei convorbiri telefonice, să dezvolte cooperarea dintre cele două țări în sectorul energetic.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulţumit premierului ungar Viktor Orban, pentru că a sprijinit Ucraina să obţină statut de candidat la UE.

„Am avut o conversaţie fructuoasă cu premierul ungar Viktor Orban. I-am mulţumit pentru susţinerea suveranităţii şi pentru că a oferit azil ucrainenilor. S-a ajuns la un acord pentru dezvoltarea cooperării în domeniul energiei. Vă mulţumesc pentru susţinerea statutului de candidat. L-am invitat să facă o vizită în Ucraina”, au declarat Zelenski pe reţelele de socializare, citat de mass-media.

Cei doi au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul energiei, potrivit presei ucrainene, citate de Interfax.

Zelenski l-a criticat, în repetate rânduri, pe Orban pentru opinia sa specială cu privire la Ucraina, inclusiv pentru obiecţiile Ungariei faţă de extinderea sancţiunilor antiruseşti la sectorul energetic.

Orban a respins de fiecare dată acuzaţiile şi a subliniat că apără interesele naţionale ale Ungariei.

The post Ucraina și Ungaria au convenit să dezvolte cooperarea în sectorul energetic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code