Flux-stiri

UE va livra bunuri esențiale Ucrainei, prin mecanismul de protecție civilă al uniunii

  • Uniunea Europeană va acorda asistență de urgență Ucrainei.
  • România trimite mii de pachete de analgezice, antiinflamatoare, antibiotice și dezinfectant pentru mâini.
  • Scopul este acela de a sprijini Ucraina în eforturile sale de pregătire pentru toate scenariile posibile.

UE acordă Ucrainei asistență de urgență în materie de protecție civilă. România trimite mii de pachete de analgezice, antiinflamatoare, antibiotice și dezinfectant pentru mâini.

În urma unei solicitări de asistență de urgență din partea guvernului Ucrainei, având în vedere amenințarea unei noi escaladări a situației, Comisia Europeană coordonează livrarea de bunuri esențiale pentru a sprijini populația civilă, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

Scopul este acela de a sprijini Ucraina în eforturile sale de pregătire pentru toate scenariile posibile.

UE este pe deplin solidară cu populația ucraineană, inclusiv prin sprijin concret. De îndată ce Ucraina ne-a solicitat asistență, am depus eforturi neîntârziate pentru a ajuta autoritățile. Va ajunge foarte curând la destinație asistența imediată în materie de protecție civilă. Slovenia, România, Franța, Irlanda și Austria au făcut primele oferte și mă aștept ca și alte state membre ale UE să ofere asistență suplimentară în zilele următoare”, declară somisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič.

Asistența inițială oferită prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE include:

– din România: 5.000 de pachete de analgezice, 5.000 de pachete de antiinflamatoare, 5.000 de pachete de antibiotice și 840 l de dezinfectant pentru mâini

– din Slovenia: 1.000.000 de măști de unică folosință nemedicale, 125.000 de perechi de mănuși de latex, 125.000 de perechi de mănuși de nitril, 200 de perechi de cizme de cauciuc și 10 generatoare diesel (6 kW)

– din Franța: 15 corturi, 300 de corturi de familie, 1.500 de pânze pentru acoperirea solului, 2.100 de pături și 300 de saci de dormit, 500 de truse de igienă, 25 de latrine uscate, 3.000 de mănuși chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN), 10.000 de mănuși de vinil, 50.000 de măști chirurgicale, 36 de cutii de medicamente, fiecare având capacitatea de a trata sute de pacienți, precum și un post medical avansat capabil să trateze 500 de răniți

– din Irlanda: 10.000 de costume de protecție, 50.000 de măști chirurgicale, 2.583 l de dezinfectant pentru mâini

– din Austria: 50.000 l de dezinfectant pentru mâini, 9.000 l de dezinfectant pentru suprafețe, 50.000 de ochelari de protecție, 50.000 de măști de protecție și 20.000 de mănuși nesterile.
Centrul de coordonare a răspunsului la situații de urgență al UE se află în contact permanent cu autoritățile din Ucraina pentru a direcționa asistența suplimentară, iar UE este pregătită să ofere ajutor suplimentar în funcție de solicitări.

The post UE va livra bunuri esențiale Ucrainei, prin mecanismul de protecție civilă al uniunii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code