Flux-stiri

Uniunea Europeană va renunţa la purtarea măştii de protecție în avioane şi aeroporturi

  • De luni, nu va mai fi obligatoriu ca pasagerii să poarte măşti de protecţie în tranzit, a declarat miercuri Agenţia pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a UE.
  • EASA a declarat că noua sa recomandare vine în concordanţă cu ridicarea restricţiilor de pe întregul continent.
  • În afară de Macedonia de Nord şi Andorra, majoritatea ţărilor europene s-au bucurat de o scădere a infecţiilor cu COVID-19 în ultimele două săptămâni, potrivit ultimelor date Reuters.

Uniunea Europeană renunţă la purtarea măştilor în aeroporturi şi avioane începând de săptămâna viitoare, deoarece cazurile de COVID-19 în bloc continuă să scadă, scrie Business Insider.

De luni, nu va mai fi obligatoriu ca pasagerii să poarte măşti de protecţie în tranzit, a declarat miercuri Agenţia pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a UE.

EASA a declarat că noua sa recomandare vine în concordanţă cu ridicarea restricţiilor de pe întregul continent, ratele de vaccinare şi nivelurile imunităţii dobândite în mod natural fiind foarte mari.

Pentru pasageri şi echipajele aeriene, acesta este un mare pas înainte în normalizarea călătoriilor aeriene”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky, adăugând că pasagerii ar trebui „să se comporte responsabil şi să respecte în continuare alegerile celor din jur”.

În afară de Macedonia de Nord şi Andorra, majoritatea ţărilor europene s-au bucurat de o scădere a infecţiilor cu COVID-19 în ultimele două săptămâni, potrivit ultimelor date Reuters.

De când a atins vârful la sfârşitul lunii ianuarie, cazurile de COVID-19 de pe continent au scăzut continuu – în afară de o uşoară creştere la mijlocul lunii martie – datele ilustrând cea mai scăzută medie pe şapte zile înregistrată din toamna trecută.

UE renunţă la purtarea măştilor la câteva săptămâni după ce reguli similare au respinse în SUA, când un judecător federal din Florida a declarat că nu pot fi puse deocamndată în aplicare.

The post Uniunea Europeană va renunţa la purtarea măştii de protecție în avioane şi aeroporturi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code