Flux-stiri

Ursula von der Leyen vizitează din nou Ucraina de la începutul invaziei ruse. Șefa executivului de la Bruxelles a ajuns sămbătă la Kiev

  • Șefa executivului de la Bruxelles a ajuns sâmbătă la Kiev, pentru discuții privind aspirațiile Ucrainei de aderare la UE.
  • Este a doua vizită a președintei Comisiei Europene în Ucraina de la începutul invaziei ruse.
  • Liderii de grupuri politice din Parlamentul European au cerut, joi, într-o declarație comună, şefilor de stat şi de guvern din ţările UE să le acorde statut de ţară candidată Ucrainei şi Republicii Moldova şi să facă demersuri pentru a adopta o decizie similară în cazul Georgiei.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este din nou, în Ucraina. Șefa executivului de la Bruxelles a ajuns sâmbătă la Kiev, pentru discuții privind aspirațiile Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană. 

„Mă voi întâlni cu președintele Volodimir Zelenski și premierul ucrainean. Vom discuta despre eforturile comune necesare pentru reconstrucția țării și progresele privind calea europeană a Ucrainei”, a declarat ea.

Este a doua vizită a președintei Comisiei Europene în Ucraina de la începutul invaziei ruse.

Liderii de grupuri politice din Parlamentul European au cerut, joi, într-o declarație comună, şefilor de stat şi de guvern din ţările UE să le acorde statut de ţară candidată Ucrainei şi Republicii Moldova şi să facă demersuri pentru a adopta o decizie similară în cazul Georgiei.

„Noi, liderii grupurilor politice din Parlamentul European, facem apel la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din 23-24 iunie să decidă asupra cererilor Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei de aderare la UE”, se menţionează în declaraţia adoptată joi de Conferinţa Preşedinţilor.

Președinția franceză a precizat că Macron va vizita Ucraina atunci când o astfel de vizită i-ar fi utilă președintelui Volodimir Zelenski

Președintele francez, Emmanuel Macron, va vizita, săptămâna viitoare, România și Republica Moldova, pentru a exprima solidaritatea Parisului cu aliații săi est-europeni, cei mai expuși războiul din Ucraina, a anunțat Palatul Elysee.

Macron se va întâlni, marți, cu trupele franceze desfășurate în România și va merge miercuri la Chișinău.

Președinția franceză a precizat că Macron va vizita Ucraina atunci când o astfel de vizită i-ar fi utilă președintelui Volodimir Zelenski.

La începutul acestei luni, Macron i-a iritat pe responsabilii de la Kiev afirmând că nicio soluție pentru războiul din Ucraina n-ar trebui să „umilească” Rusia.

Macron e ultimul lider occidental important care, după ce armata rusă a invadat Ucraina, pe 24 februarie, s-a străduit să mențină o cale de dialog cu omologul său, Vladimir Putin, pe care l-a apelat frecvent la telefon. Poziția sa a fost criticată de partenerii central și est-europeni ai Franței.

The post Ursula von der Leyen vizitează din nou Ucraina de la începutul invaziei ruse. Șefa executivului de la Bruxelles a ajuns sămbătă la Kiev appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code