Flux-stiri

Vaccinurile anti-Covid împiedică formele grave ale tulpinei Omicron. Verdictul cercetătorilor sud africani

Două cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea BritanieDouă cazuri de variantă Omicron au fost depistate în Marea Britanie

  • Vaccinurile existente pe piață împedică varianta Omicron să provoace o formă severă de Covid-19
  • Testul PCR arată dacă o persoană este infectată cu noua mutație a virusului
  • Varianta Omicron preia din caracteristicile specifice ale tulpinii Delta

NGS-SA (Network for Genomic Surveillance in South Africa) a prezentat datele preliminare Comitetului de Sănătate al Parlamentului țării. Acestea arată că vaccinurile actuale împiedică noua tulpină să provoace o formă gravă de Covid-19, iar testul PCR identifică dacă o persoană e infectată cu varianta Omicron.

Cercetătorii susțin că e nevoie de timp pentru a ajunge la date exacte, însă se concentrează pe transmisibilitatea și efectul noii tulpine asupra imunității oferite de vaccinuri. Richard Lessels, expert în boli transmisibile spune că „O mare parte a populației primește imunitate cu vaccinuri sau transmite boala, deci este greu să spune care va fi evoluția. Genetica Omicronului este complet diferită de Delta sau de variantele anterioare”, relatează El Pais.

Experții confirmă că varianta Omicron va prelua din caracteristicile specifice ale variantei Delta. Ce se știe până acum despre Omicron: are transmisibilitate crescută, riscul de infectare este mai mare, iar efectul medicamentului Dexametazona nu se modifică, pentru că el nu tratează virusul, ci calmează simptomele.

Institutul Național de Boli Infecțioase din Africa de Sud a confirmat că în luna noiembrie din 249 de secvențieri localizate, 183 au provenit din omicron. De asemenea, imunitatea dată de COVID-19 după trecerea prin boală nu oferă protecție împotriva acestei variante.

În prezent, cea mai afectată regiune este Gauteng, în orașele Pretoria și Johannesburg. Creșterea numărului de cazuri este de 20% pe zi în ultima săptămână, însă nu sunt forme grave care necesită spitalizare. Varianta Omicron a fost descoperită în peste 27 de țări la nivel global, iar Africa de Sud și Botswana continuă să acumuleze 62% din cazurile identificate în lume.

The post Vaccinurile anti-Covid împiedică formele grave ale tulpinei Omicron. Verdictul cercetătorilor sud africani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code