Flux-stiri

Victoria femeilor. Două femei candidează la alegerile prezidențiale din Mexic

  • Alegerile prezindențiale din Mexic vor avea loc în iunie 2024.
  • Claudia Sheinbaum reprezintă partidul președintelui Obrador la alegeri.
  • Xochitl Gonzalez mizează pe cartea feminină în campania electorală.

În țara în care zece femei sunt ucise în fiecare zi, o femeie va fi președinte și puterea și opoziția din Mexic au desemnat femei pentru alegerile prezidențiale de anul viitor. Din tabăra președintelui Andreas Manuel Lopez Obrador a fost desemnată fosta primăriță din Mexico City, Claudia Sheinbaum.

Opoziția de dreapta are tot o candidată, Xocil Gonzalez, care, s-a înfruntat în primarele din partid tot cu o femeie. Senatoarea de 60 de ani joacă puternic cartea feministă. L-a atacat în trecut pe președintele Labrodor, despre care a spus că este un macho, care nu recunoaște faptul că o femeie poate să reușească prin propriile forțe.

A promis că o să aibă „ovare” ca să lupte cu narco traficanții din Mexic. Primărița din Mexico City nu face caz de sex, ci are o politică socială, care pare a avea succes, este preferată în acest moment de 70% din mexicani.

În ultimii ani, vocile femeilor din Mexic, considerată o țară machistă au început să fie din ce în ce mai auzite. Au avut loc manifestații imense pentru respectarea drepturilor femeilor și pentru a se pune capăt violenței contra acestora. Președintele Andres Manuel Lopez Obrador a fost criticat intens pentru că a ignorat problema.

Citește și:

The post Victoria femeilor. Două femei candidează la alegerile prezidențiale din Mexic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code