Flux-stiri

Emmanuel Macron cere uniforme în școlile publice din Franța. Decizia a venit la scurt timp de când a interzis hainele purtate de musulamni

  • Elevii din Franța din unele școli de stat vor fi obligați să poarte uniforme școlare.
  • Scopul aceste decizii este de a combate disciplina precară și scăderea performanțelor.
  • Emmanuel Macron a făcut și alte schimbări în școli precum interzicerea hainelor musulmanilor.

Președintele Emmanuel Macron a declarat într-un interviu că este vrea să introducă în școlile publice uniforme sau un cod vestimentar după ce a interzis participarea la ore cu abaya sau khamis, haine purtate de musulmani, scrie Associated Press.

Îmbrăcămintea este purtată din ce în ce mai mult în școli, ceea ce duce la o divizare politică asupra populației, partidele de dreapta presând pentru o interdicție, în timp ce cei de stânga și-au exprimat îngrijorarea pentru drepturile femeilor și fetelor musulmane.

Ce vor purta elevii

„Poate părea puţin mai puţin strict din punct de vedere disciplinar.” Comentariile preşedintelui vin după ce unii politicieni conservatori şi de extremă dreapta şi-au exprimat sprijinul pentru a impune uniforme în şcolile publice. 

Macron nu a oferit niciun detaliu cu privire la începutul şi locaţia experimentului. Unele şcoli private impun deja elevilor să poarte uniforme, dar președintele a menționat că vor fi acceptate și variantele în care elevii vin îmbrăcați într-o pereche de blugi, un tricou și o jachetă.

Citește și:

The post Emmanuel Macron cere uniforme în școlile publice din Franța. Decizia a venit la scurt timp de când a interzis hainele purtate de musulamni appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code