Flux-stiri

Vladimir Putin aduce acuze la adresa SUA cu privire la extinderea NATO

  • Vladimir Putin susține că promisiunea opririi extinderii NATO către Rusia nu a fost îndeplinită.
  • Președintele Rusiei vede scutul antirachetă de la Deveselu ca pe o amenințare, iar România devine un pericol.
  • Rusia a fost trasă la răspundere în Consiliul de Securitate al ONU.

Vladimir Putin acuză SUA că ignoră îngrijorările de securitate ale Rusiei, spunând că niciuna din cele trei cerințe ale sale nu a primit un răspuns: sfârșitul extinderii NATO fiind primordiară.

Acestea sunt primele declarații ale lui Putin din ultimele săptămâni, după ce tensiunile dintre țara pe care o conduce și Ucraina au crescut, NATO fiind principalul motiv.

Conform spuselor lui Putin, România reprezintă un pericol pentru Rusia din cauza scutului antirachetă de la Deveselu. Acesta susține că, acolo, pot fi instalate rachete de atac, ce pot ajunge în interiorul Rusiei.

De ani de zile, NATO și SUA au susținut ca este un sistem defensiv și că el nu interferează cu rachetele rusești care au scopuri de descurajare. S-a făcut o ofertă din partea NATO și a României ca specialiștii ruși să vină și să vadă ce se află la Deveselu. Rușii nu au răspuns la această chestiune. Dacă rușii ar accepta această propunere, ei înșiși ar merge împotriva tezelor pe care le vehiculează în momentul de față”, a declarat Ioan Mircea Pașcu, fostul Ministru al Apărării.

Putin acuză NATO că nu oprește extinderea NATO către Rusia

De asemenea, Putin a declarat că Rusiei i s-ar fi promis oprirea extinderii Rusiei, dar nu a respectat cele spuse. „Promisiunea din partea NATO de a opri extinderea nu a existat. Tot ce a obținut atunci a fost ca, pe teritoriul german de est, să nu se amplaseze baze NATO, militar NATO”, a mai declarat Ioan Mircea Pașcu.

Bogdan Nicolae din partea Monitorului Apărării și Securității, susține că tot ceea ce Vladimir Putin declară acum, alături de faptele sale, vin în urma atenționărilor pe care Rusia le-a primit.

Putin este supărat pentru faptul că ieri, în Consiliul de Securitate al ONU, Rusia a fost trasă la răspundere. SUA a adus argumente pentru a demonstra si demonta toată politica agresivă a Rusiei. Ceea ce vedem acum din partea lui Putin este o reacție de supărare”, a spus Bogdan Nicolae.

The post Vladimir Putin aduce acuze la adresa SUA cu privire la extinderea NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code