Flux-stiri

Yoga, practica antică renumită în prezent pentru reducrea stresului, sărbătorită pe 21 iunie

yogayoga

  • Adunarea Generală a Națiunilor Unite a numit 21 iunie ca Ziua Internațională a Yoga în 2014.
  • Cuvântul „Yoga” provine din două cuvinte sanscrite „Yuj” și „Yujir”, care înseamnă „împreună” sau „a uni”.
  • Evenimentul are rolul de sensibiliza publicul cu privire la beneficiile practicării acestei activități.

Provocările lumii moderne și efectele pandemiei vă fac să fiți tensionați? Cu ocazia Zilei Yoga, oamenii din întreaga lume se adună în diferite locuri, cum ar fi studiouri specializate, locuri de joacă, stadioane și parcuri, pentru a practica activitatea împreună.

De mii de ani, oamenii au apelat la yoga pentru a se simți mai flexibili, pentru a se elibera de stres și pentru a-și întineri sănătatea fizică și mentală în general. Ziua a fost desemnată de Organizația Națiunilor Unite, iar tema din acest an este „Yoga pentru umanitate”, cu accent pe „promovarea unui stil de viață durabil în armonie cu planeta Pământ”.

ONU spune pe site-ul său că „esența este echilibrul – în special în relația omului cu lumea. Această practică indiană pune accentul pe valorile atenției, moderației, disciplinei și perseverenței”. Originară din India antică, yoga este o practică fizică, mentală și spirituală, precizează ONU.

„În calitate de instructor certificat de peste un deceniu, îmi încurajez clienții să se angajeze într-o practică zilnică de exerciții (de preferință dimineața) pentru a face sângele să circule, pentru a stimula energia și pentru a revigora simțurile”, a scris Stephanie Mansour, colaborator CNN pentru fitness.

Practicarea yoga aduce o îmbunătățire a mobilității și detensionează corpul și mintea. Se pare ca această activitate are beneficii în tratarea bolilor mentale și reduce anxietatea, deoarece reduce nivelul hormonilor de stres din corp.

The post Yoga, practica antică renumită în prezent pentru reducrea stresului, sărbătorită pe 21 iunie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code