Flux-stiri

Zelenski: Ucraina a trimis oficial un „proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție ONU”

  • Zelenski a anunțat că, oficial, Ucraina a trimis un „proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție ONU”.
  • Ucraina cere ca instanța să îi ordone imediat Rusiei să înceteze atacurile asupra țării și vrea porgramarea unei audieri care să aibă loc săptămâna viitoare.
  • Anunțul a fost făcut pe contul său de Instagram.

Ucraina nu cedează presiunilor din partea Rusiei. Zelenski a anunțat că, oficial, Ucraina a trimis un „proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție ONU”. Anunțul a fost făcut pe contul de Instagram al președintelui Ucrainei.

Ucraina a intentat oficial un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga. Cerem ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru denaturarea conceptului de genocid pentru a justifica agresiunea. Solicităm instanței să ordone imediat Rusiei să înceteze ostilitățile și să programeze o audiere săptămâna viitoare”, a scris Zelenski în mediul online.

În timp ce armata ucraineană încearcă să recâștige zonele ocupate de către ruși, Zelenski cere ajutorul țărilor, pentru a dispune de muniția necesară în luptele care țin de patru zile.

ONU deblochează 20 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina, la cererea lui Zelenski

ONU a deblocat 20 de milioane de dolari (17,9 milioane de euro) pentru ajutor imediat, a anunțat secretarul general al organizației, Antonio Guterres, citat de Deutsche Welle. Antonio Guterres a declarat că ONU își intensifică operațiunile umanitare în Ucraina.

Secretarul general al ONU a vorbit cu reporterii la sediul central al ONU din New York, subliniind că „protecția civililor trebuie să fie prioritatea numărul unu“. El și-a repetat apelul către președintele Vladimir Putin de a opri operațiunea militară și de a retrage trupele.

Câteva mii de ucraineni au trecut în țările vecine, în special în Republica Moldova și în România, în timp ce peste 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele și sunt dezrădăcinați în țară după invazia Rusiei, a anunțat joi agenția ONU pentru refugiați, citată de Reuters.

The post Zelenski: Ucraina a trimis oficial un „proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție ONU” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code