Flux-stiri

Zelenski: „Vom pedepsi pe oricine comite atrocități în acest război”

 • Zelenski a acordat ordine șefilor administrațiilor regionale și primarilor, care au excelat în apărarea comunităților lor.
 • Președintele ucrainean a acordat oficial titlurile onorifice ale Orașului Erou următoarelor orașe: Harkov, Cernihiv. Mariupol, Gostomel și Volnovakha.
 • Acesta spune că toți cei care comit atrocități în război nu vor rămâne nepedepsiți.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut noi declarații despre situația actuală din țara sa. „Pentru mâine, Rusia a anunțat oficial bombardarea. Ținte: întreprinderi ale complexului de apărare construite în orașe, dar mii de oameni lucrează și trăiesc acolo. Mii de oameni lucrează acolo. Sute de mii locuiesc în apropiere. Aceasta este o crimă premeditată. Știm exact cine a pregătit acest atac asupra Ucrainei. Știm exact cum vor merge comenzile verticale. Știm totul. Și nu vom ierta nimic. Tribunalul vă așteaptă. Nu am auzit nicio reacție de la niciun lider mondial. De la niciun politician occidental. Reacții la acest anunț. Gândiți-vă la sentimentul de impunitate al ocupanților: ei anunță atrocitățile care sunt planificate. Îndrăzneala agresorului este un semnal clar către Occident că sancțiunile împotriva Rusiei nu sunt suficiente”, a transmis președintele Volodimir Zelenski.

„Sunt recunoscător fiecărui ucrainean care rămâne prin preajmă pentru a ne apăra orașele. Libertatea noastră. Vom pedepsi pe oricine comite atrocități în acest război. Să găsim fiecare nenorocit care a tras în orașele noastre, care a bombardat pământul nostru, care a lansat rachete. Nu va fi niciun loc liniștit pe acest pământ, cu excepția mormântului”, a declarat Zelenski.

De asemenea, Zelenski a acordat ordine șefilor administrațiilor regionale și primarilor, care au excelat în apărarea comunităților lor. Orașele ucrainene Harkov, Gostomel, Cernihiv, Mariupol, Volnovakha, Herson vor primi statutul de Oraș Erou. Acest lucru a fost anunțat oficial de președintele Zelenski.

Zelenski a acordat ordine șefilor administrațiilor regionale și primarilor orașelor care s-au remarcat cel mai mult în apărarea comunităților lor.

Ordinul lui Bogdan Khmelnitsky este acordat:

 1. Șeful Administrației Regionale de Stat Harkiv Oleg Sinegubov
 2. Șeful Administrației Regionale de Stat Nikolaev Vitaly Kim
 3. Șeful Administrației Regionale de Stat Donețk Pavel Kirilenko
 4. Șeful Administrației Regionale de Stat Lugansk, Serghei Gaidai
 5. Șeful Administrației Regionale de Stat Cernihiv Vyacheslav Chaus
 6. Șeful Administrației Regionale de Stat Sumy Dmitri Zhivitsky

Ordinul Curajului este acordat:

 1. Primarul Harkovului Igor Terekhov
 2. Primarul orașului Nikolaev Alexander Sinkevich
 3. Primarul Cernihivului Vladislav Atrosenko
 4. Primarul orașului Sumy Alexander Lysenko
 5. Primarul din Herson Igor Kolykhaev
 6. Primarul Melitopolului Ivan Fedorov
 7. Primarul Nova Kakhovka Vladimir Kovalenko

The post Zelenski: „Vom pedepsi pe oricine comite atrocități în acest război” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code