Flux-stiri

Adio, Captain America! Marvel Comics pleacă din Rusia

Benzile desenate cu Thor, printre cele mai cunoscuteBenzile desenate cu Thor, printre cele mai cunoscute

  • Marvel Comics a decis să oprească vânzarea și producția de benzi desenate în limba rusă, în semn de protest față de atrocitățile comise de armata Rusiei în Ucraina.
  • Cei de la Marvel au decis să își suspende colaborarea cu editurile rusești pe termen nelifmitat, conform canalului de Telegram al Rugeek.
  • Marvel a trimis deja mai multe scrisori partenerilor din Rusia cărora le-a transmis că nu va mai publica nimic sub licență proprie în țara condusă de Vladimir Putin.

Marvel Comics a decis să oprească vânzarea și producția de benzi desenate în limba rusă, în semn de protest față de atrocitățile comise de armata Rusiei în Ucraina.

Activitatea Marvel va fi sistată pe termen nelimitat, conform unor informații făcute publice de unele edituri, desi nu există nicio poziție oficială.

Potrivit oopstop.com nu a existat momentan un anunț oficial din partea Marvel și nici nu se face referire la benzile desenate sau alte produse sub sigla Marvel care au fost deja lansate în limba rusă și în Rusia.

Fondată la începutul anilor 1940, compania Marvel s-a făcut remarcată prin benzile desenate realizate de Stan Lee și Steven Dikto. Printre cele mai populare personaje se numără  Spider-Man, Pantera Neagră, X-Men, Cei Patru Fantastici, Captain America, Thanos, Deadpool, Daredevil, Venom, Thor, Hulk sau Iron Man.

Franciza a fost cumpărată în 2009 de The Walt Disney Company pentru suma de 4.24 de miliarde de dolari, o mișcare care a pus pe gânduri fanii vechi ai Marvel. Potrivit statisticilor, există aproximativ 37.000 de benzi desenate Marvel. În SUA, țara unde benzile desenate sunt cel mai căutate, aproximativ 2% dintre americani au declarant că citesc zilnic benzi desenate, în timp ce 58% au mărturisit că nu au văzut în viața lor o astfel de revistă. Rusia este, de asemenea, o piață de desfacere pentru acest tip de produse, conform datelor oficiale.

Chiar dacă rușii ar prefera în special benzi desenate japoneze, Marvel Comics se afla pe piața rusă de o perioadă lungă de timp. Pentru colecționari, benzile desenate au ajuns să valoreze milioane de dolari, cele mai scumpe benzi desenate din istorie fiind Flash Comics #1 – $450,000, X-Men #1 – $492,937.50, Batman #1 – $567,625.00., Detective Comics #27 – $1,075 Million, Amazing Fantasy #15 – $1.1 Million, Action Comics #1 – CGC 8.5 – $1.5 Million, Action Comics #1 – CGC 9.0 – $3.2 Million.

The post Adio, Captain America! Marvel Comics pleacă din Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code