NEWSNET

Flux-stiri

Alegeri în Cehia: Premierul miliardar Andrej Babis, învins de Opoziție. Comuniștii, înlăturați din Parlament după 73 de ani

  • Comuniștii nu au intrat în Parlamentul din Cehia pentru prima dată din 1948 în urma alegerilor legislative de sâmbătă.
  • Scrutinul a fost câștigat de o coaliție de dreapta.
  • Andrej Babis are o avere estimată de Forbes la 3,4 miliarde de dolari și este vizat de investigația Pandora Papers.

Pentru prima dată după al doilea război mondial, alegătorii cehi i-au lăsat pe comuniști în afara Parlamentului, anunță Reuters.

Comuniștii au avut doar 3,6% din totalul voturilor și nu au atins pragul minim de 5%. Liderul partidului a demisionat imediat după ce a aflat rezultatul alegerilor.

O surpriză este considerată victoria forțelor de opoziție. Coaliţia Împreună de centru-dreapta a învins în alegerile legislative din Cehia formațiunea ANO a premierului Andrej Babis.

După numărarea a 99,7% din secțiile de votare, coaliția Împreună are 27,72% din voturi iar ANO 27,20%.

Andrej Babis: Nu ne așteptam să pierdem

În Parlamentul ceh vor intra și Partidul Piraților și Partidul Primarilor care vor fi invitate să participe la guvernare. Toate forțele de opoziție au 108 din 200 locuri în Parlament și pot forma Guvernul.

Coaliția Împreună și celălalt grup al opoziției, format din Partidul Piraţilor şi Partidul Primarilor, vor avea împreună 108 din cele 200 de locuri ale camerei inferioare a parlamentului.

Opoziția democratică va avea majoritatea în parlament. În plus, asta înseamnă că dominația lui Andrej Babis se încheie și partidele democratice arată că epoca haosului a dispărut”, a transmis Ivan Bartos, liderul grupării Primarii/Pirații.

Afectat de problemele din justiție și de dezvăluirile din Pandora Papers, Babis s-a recunoscut învins și i-a felicitat pe rivali.

Este o surpriză că am obținut un astfel de rezultat. Nu mă așteptam la asta. Cu toate acestea, este adevărat că nu ne așteptam să pierdem. Vreau să îl felicit pe domnul Fiala (liderul Coaliției Împreună – n.red.) pentru un final excelent”, a spus Babis.

The post Alegeri în Cehia: Premierul miliardar Andrej Babis, învins de Opoziție. Comuniștii, înlăturați din Parlament după 73 de ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code