Flux-stiri

Alexei Navalny, principalul critic al lui Putin, mutat într-o nouă închisoare, alarmându-și aliații

Alexei Navalny „ar putea muri în orice moment“. Ce spune medicul opozantului rus despre starea acestuiaAlexei Navalny „ar putea muri în orice moment“. Ce spune medicul opozantului rus despre starea acestuia

  • Aliații lui Alexei Navalny spun că liderul opoziției ruse a fost mutat din închisoarea în care își ispășea pedeapsa.
  • Navalny, cel mai proeminent lider al opoziției din țară, a prezentat Rusia președintelui Vladimir Putin drept o distopie condusă de hoți și criminali, în care răul este prezentat ca fiind corect, iar judecătorii sunt, de fapt, reprezentanți ai unei elite condamnate.
  • Purtătoarea de cuvânt a lui Navalny a declarat că se speculează că acesta a fost dus la închisoarea de înaltă securitate IK-6 Melekhovo, lângă Vladimir, la aproximativ 250 km est de Moscova.

Liderul opoziției ruse Alexei Navalny a fost transferat dintr-o închisoare în care își ispășea pedeapsa într-o locație necunoscută, potrivit aliaților săi.

Navalny, cel mai proeminent lider al opoziției din țară, a prezentat Rusia președintelui Vladimir Putin drept o distopie condusă de hoți și criminali, în care răul este prezentat ca fiind corect, iar judecătorii sunt, de fapt, reprezentanți ai unei elite condamnate.

Principalul consilier al lui Navalny a informat marți despre acest transfer pe aplicația Telegram.

Chiar luna trecută, Navalny l-a atacat pe Putin prin intermediul unei legături video într-un tribunal rus, spunând că șeful Kremlinului a început un „război stupid”, care măcelărea oamenii nevinovați atât din Ucraina, cât și din Rusia.

Când avocatul său a ajuns la Colonia de corecție nr. 2, o tabără de prizonieri din Pokrov, la 119 km est de Moscova, i s-a spus: „Nu există un astfel de condamnat aici”, potrivit șefului de cabinet al lui Navalny, Leonid Volkov.

„Unde se află acum Alexei și în ce colonie este dus, nu știm”

„Unde se află acum Alexei și în ce colonie este dus, nu știm”, a declarat Volkov într-o declarație pe Telegram.

Avocata Olga Mikhaylova a declarat, pentru agenția de știri de stat rusă TASS, că avocații lui Navalny au fost informați că acesta a fost transferat într-o închisoare de maximă securitate, „dar care, nu ni s-a spus”.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalny a declarat că se speculează că acesta a fost dus la închisoarea de înaltă securitate IK-6 Melekhovo, lângă Vladimir, la aproximativ 250 km est de Moscova.

„Problema transferului său într-o altă colonie nu este doar faptul că închisoarea de înaltă securitate este mult mai înfricoșătoare: este mai mult faptul că nu știm unde este Alexei”, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh.

„El este față în față cu sistemul care a încercat deja să îl ucidă”.

Serviciul penitenciar al Rusiei nu a putut fi contactat pentru comentarii imediate.

Navalny a câștigat admirația opoziției rusești disparate

Navalny a câștigat admirația opoziției rusești disparate, pentru că s-a întors voluntar în Rusia, în 2021, din Germania, unde a urmat un tratament pentru ceea ce testele de laborator occidentale au arătat că a fost o tentativă de otrăvire a sa cu un agent neurotoxic în Siberia.

A fost arestat la întoarcerea din Germania și a primit o pedeapsă de doi ani și jumătate pentru încălcarea eliberării condiționate.

La 24 martie, Navalny a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare pentru fraudă și sfidarea instanței.

Liderul opoziției a declarat că acuzațiile aduse împotriva sa sunt fabricate și au ca scop zădărnicirea ambițiilor sale politice.

În sentință, judecătorul a dispus ca Navalny să fie transferat într-o închisoare de maximă securitate, unde drepturile sale la vizite și corespondență vor fi reduse. El ar fi trebuit să fie transferat într-o astfel de închisoare, după ce a pierdut apelul său.

Rețeaua politică a lui Navalny a fost în mare parte dezmembrată de la încarcerarea sa, fiind interzisă ca organizație „extremistă”. Ajutoarele și organizatorii de rang înalt au fost fie încarcerați, fie forțați să plece în exil.

Liderul opoziției a declarat, în urmă cu două săptămâni, că a fost acuzat, într-un nou dosar penal, de crearea unei organizații extremiste și de incitare la ură împotriva autorităților, infracțiuni care prevăd o pedeapsă maximă cu închisoarea de încă 15 ani.

The post Alexei Navalny, principalul critic al lui Putin, mutat într-o nouă închisoare, alarmându-și aliații appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code