Flux-stiri

ALRO Slatina reduce producția de aluminiu electrolitic

ALRO-SLATINAALRO-SLATINA

  • Trei din cele cinci hale vor fi închise astăzi.
  • Astfel, producția de aluminiu electrolitic este redusă cu mai mult de jumătate.
  • Liderii sindicatelor au discutat cu ministrul Energiei în urma unui protest.

Cel mai mare producător de aluminiu din România, ALRO Slatina, închide de astăzi din halele de producție. Până în februarie, trei din cele cinci hale în care este produs aluminiu electrolitic vor fi închise, anunță reprezentanții companiei. Asta înseamnă că producția de aluminiu va fi cu mai mult de jumătate mai mică.

ALRO Slatina, care este singurul producător de aluminiu din România, continuă procesul de închidere a primei hale de producţie a aluminiului primar. Pe data de 27 decembrie, conducerea ALRO a transmis decizia de a închide trei din cele cinci hale de electroliză, ceea ce înseamnă reducerea capacităţii de producere a aluminiului primar cu aproximativ 60%, pe fondul crizei energetice. La Slatina a avut loc și un protest cu sute de salariaţi.

Atunci când se va închide hala 9, care s-ar putea finaliza în câteva zile, va trebui rezolvată problema a 60 de angajaţi, care trebuie să fie redistribuiţi în sectoarele deficitare. Liderii a trei sindicate au purtat discuții cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, care le-a transmis că s-a creat posibilitatea ca marii consumatori de energie să poată negocia şi încheia contracte bilaterale direct cu producătorii.

Marian Cilianu, directorul de producţie de la ALRO, declara, chiar cu puţin timp înainte de protestul din 6 ianuarie desfăşurat în faţa Prefecturii Olt, că ar trebui găsită o soluţie până pe data de 11 ianuarie.

The post ALRO Slatina reduce producția de aluminiu electrolitic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code