Flux-stiri

„Amintirile ne chinuiesc” din cauza unei molecule din creierul reptilian al omului. Cum pot face medicii ordine printre amintiri

creiercreier

  • Neurotensina face diferența dintre amintirile frumoase și urâte.
  • Stimularea neurotensinei poate trata depresia și anxietatea.
  • Stimularea serotoninei nu are efect în tratamentul depresiei.

Ai zile bune, zile mai puțin bune din care se desprind amintiri frumoase și amintiri mai puțin frumoase.

Oamenii de știință au reușit să separe în creier cele două tipuri de amintiri. Diferența o face o moleculă, numită neurotensină.

La teste făcute pe șoareci, atunci când neurotensina a fost inhibată, sentimentele negative au prevalat. Iar când a fost stimulată, animalele au fost bucuroase. Descoperirea deschide calea pentru noi tratamente pentru anxietate, depresie, sindrom post-traumatic, comportamente compulsive sau adicții.

Un studiu făcut pe 300.000 de oameni a arătat că antidepresivele folosite în acest moment, care stimulează producția de serotonină, nu au efect. Mai bine funcționează autocontrolul, o viață echilibrată și psihoterapia.

The post „Amintirile ne chinuiesc” din cauza unei molecule din creierul reptilian al omului. Cum pot face medicii ordine printre amintiri appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code