NEWSNET

Flux-stiri

Anca Dragu cere CCR să-l oblige pe Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte cu noua listă

  • Președintele Senatului, Anca Dragu, cere CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată.
  • Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.

Trimit către Curtea Constituțională un al doilea document, este o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și prim-ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte. Solicit instanței să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între guvern și prim ministru pe de o parte și Parlamentul României pe de altă parte născut din încălcarea dispozițiilor constituționale referitoare la obligativitatea obținerii acordului Parlamentului în cazul remanierii guvernamentale efectuate după schimbarea compoziției politice a guvernului. Cer obligarea primul-ministrului la a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra pronunțării noii compoziții politice a guvernului“, spune Anca Dragu.

Ea a reamintit că pe 2 septembrie ministrul Justitiei, Stelian Ion, a fost remaniat, iar pe 8 septembrie ceilalți miniștri USR PLUS au demisionat.

În 8 septembrie avem o scrisoare semnată de co-președinții USR Plus Dacian Cioloș și Dan Barna către premier, atrăgând atenția asupra schimbării compoziției politice la nivelul guvernului. Avem prevederile constituționale precum și din Codul Administrativ care cer ca în termen de cinci zile de la vacantarea funcției să se transmită noile propuneri. Prin faptul că premierul nu transmite aceste noi propuneri împiedică Parlamentul să asigure controlul parlamentar asupra guvernului și să își dea acordul asupra noii structuri compoziții politice a guvernului. În data de 12 septembrie ar fi trebuit ca premierul să facă aceste propuneri și să transmită catre Parlament noile propuneri“, conchide Anca Dragu.

În considerarea tuturor argumentelor expuse, vă solicit respectuos admiterea prezentei sesizări privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvernul României și prim-ministrul României, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte, cu consecința obligării prim-ministrului de a formula propuneri de miniștri și a le înainta Parlamentului în vederea pronunțării asupra noii compoziții politice a Guvernului“, se arată în documentul semnat de Anca Dragu.

The post Anca Dragu cere CCR să-l oblige pe Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte cu noua listă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code