Flux-stiri

ANPC a luat măsuri în magazinele Lidl, Profi și Carrefour. Lista de nereguli găsite de comisari

lidllidl

Controalele făcute de echipele de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov şi Prahova, coordonate de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, şi directorul general ANPC, Paul Anghel, la Ploieşti, au continuat cu verificarea modului în care respectată legislaţia supermarketurile din oraş.

ANPC continuă controalele în marile magazine din Ploieşti. Inspectorii au găsit, printre altele, muşte, alimente expirate şi vitrine sparte. Amenzile ajung la 180.000 lei.

„Astfel, au fost controlate 7 magazine aparţinând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL şi Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale şi cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 180.000 lei”, anunţă ANPC.

Acestora li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus:

 • Oprirea definitivă de la comercilizare şi retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare în valoare de peste 10.000 lei.
 • Oprire temporară de la comercializare 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei.
 • 5 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie.
 • 2 propuneri de închidere a anumitor raioane (panificaţie, preparate din carne şi produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.

Neregulile constatate de comisari au fost:

 • Legume şi fructe depreciate calitativ sau nesortate.
 • Comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită.
 • Nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro.
 • Nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte.
 • Tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era curăţat corespunzător;
 • Prezenţa sub tăvile unora dintre vitrine a unui lichid de scurgere cauzat de funcţionarea defectuoasă a agregatului frigorific.
 • În spaţiile de producţie a pâinii si a produselor de panificaţie, precum şi în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezenţa muştelor.
 • Sistemul de ventilaţie era necurarat, prezentând masive depuneri de praf şi grăsime.
 • Utilizarea unor rasteluri şi a unor tăvi ruginite şi deteriorate.

The post ANPC a luat măsuri în magazinele Lidl, Profi și Carrefour. Lista de nereguli găsite de comisari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code