Flux-stiri

Biden marchează Marele Canion ca Monument Național în Albuquerque

  • Biden a sosit miercuri la Baza Aeriană Kirtland din Albuquerque.
  • Vizita vine după ce a numit Marele Canion drept monument național.
  • Președintele își va prezenta angajamentul în domeniul conservării mediului.

Președintele Joe Biden a sosit la Baza Aeriană Kirtland din Albuquerque, New Mexico, după ce a semnat desemnarea ca monument național a Marelui Canion din Arizona și urmează să participe la o recepție de campanie în Albuquerque, scrie AP.

Ce va discuta Biden în timpul vizitei

Această vizită face parte dintr-o deplasare în vestul țării, în cadrul căreia își va prezenta angajamentul în domeniul conservării mediului, al promovării energiei curate și al sprijinirii veteranilor. În cadrul programului său, președintele este așteptat să vorbească despre importanța energiei curate în New Mexico și să discute beneficiile oferite veteranilor în Utah, înainte de a se întoarce la Washington.

Marele Canion din Arizona este desemnat monument național

Prin semnarea decretului marți, Președintele Biden a transformat în realitate o viziune de lungă durată a triburilor nativilor americani și a ecologiștilor, desemnând Marea Canion din Arizona ca monument național.

Această inițiativă are ca scop conservarea și protejarea a aproximativ 4.046 de kilometri pătrați în zona adiacentă Parcului Național Grand Canyon, cuprinzând canioane spectaculoase, platouri înalte și afluenți vitali pentru biodiversitatea locală. Aici găsim habitatul unor specii sălbatice semnificative, inclusiv bizoni, elani, oi bighorn de deșert și cactuși rari. Aceasta reprezintă a cincea arie desemnată ca monument național în timpul președinției lui Biden.

Citește și:

The post Biden marchează Marele Canion ca Monument Național în Albuquerque appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code