Flux-stiri

Bilanțul morților în urma exploziei camionului din Haiti a ajuns la 90

  • Miercurea trecută, bilanțul persoanelor decedate în urma exploziei era de 75.
  • Pe 14 decembrie, șoferul camionului a pierdut controlul când a vrut să evite o persoană de pe bicicletă.
  • Explozia a avariat mașini, case și magazine din cartier.

Bilanțul morților în urma exploziei unei cisterne de combustibil din nordul Haiti de săptămâna trecută a crescut la 90, a declarat viceprimarul din Cap-Haitien, în timp ce orașul de coastă continuă să se confrunte cu consecințele exploziei devastatoare.

Patrick Almonor a spus că bilanțul victimelor este „din păcate încă incomplet”, din cauza rănilor grave suferite de cei care rămân spitalizați. Bilanțul anterior, publicat miercurea trecută de autoritățile haitiene, se ridica la 75 de morți, iar 47 de persoane au suferit arsuri grave.

Oficialii au declarat că șoferul camionului a pierdut controlul în primele ore ale zilei de 14 decembrie, când a încercat să evite să calce peste o motocicletă. Martorii spun că locuitorii s-au grăbit spre cisternă după accident pentru a colecta o parte din benzina vărsată, înainte ca vehiculul să explodeze, avariind mașini, case și magazine din cartier. Funeraliile naționale pentru victimele exploziei vor avea loc marți în catedrala principală din Cap-Haitien, după ce premierul haitian Ariel Henry a declarat săptămâna trecută că guvernul său ia măsuri pentru a ajuta la organizarea comemorărilor.

Haiti se confruntă cu o creștere a violenței între bande și cu o instabilitate politică tot mai mare în urma uciderii președintelui Jovenel Moise la începutul lunii iulie. De asemenea, națiunea din Caraibe s-a luptat să se reconstruiască după cutremurul cu magnitudinea 7,2 care a avut loc în august.

De asemenea, penuria de combustibil și creșterea în spirală a costurilor au fost frecvente în ultimii ani în țară, autoritățile rămânând în mod regulat fără bani pentru a plăti distribuitorii de gaz.

The post Bilanțul morților în urma exploziei camionului din Haiti a ajuns la 90 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code