Flux-stiri

BNR: Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de la 1 decembrie

Bancnota 20 de leiBancnota 20 de lei

  • Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de la data de 1 decembrie.
  • Aceasta este prima bancnotă pe care este reprezentată o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.
  • Noua bancnotă intră în circulație prin sucursalele regionale din Iași, Cluj, Dolj, București, Constanța și Timiș.

Începând de astăzi, bancnota de 20 de lei a intrat în circulație. Aceasta este prima bancnotă pe care este reprezentată o personalitate feminină, Ecaterina Teodoroiu. Bancnota are valoarea de 20 de lei, fiind imprimată pe suport de polimer, în tehnică mixtă plană/în relief. Aceasta are dimensiunile de 136 x 77 mm şi culoare predominant verde oliv.

Bancnota intră în circulație prin sucursalele regionale din Cluj, Iași, București, Constanța, Dolj și Timiș ale Băncii Naționale Române. Tirajul pentru această emisiune numismatică este de 30.000 bucăţi.

„Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susţinere la nivelul societăţii, susţinându-se consolidarea egalităţii de gen şi a rolului major al personalităţilor feminine în istoria şi societatea românească”, a precizat Banca Națională Română.

The post BNR: Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de la 1 decembrie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 16 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code