Flux-stiri

Boris Johnson este criticat din nou după ce s-a urcat pe un excavator al unei companii britanice, în timpul vizitei sale în India

  • Premierul britanic Boris Johnson a sosit în India și s-a trezit rapid în mijlocul unei alte controverse când a sărit pe un excavator la o fabrică a gigantului britanic din domeniul construcțiilor JCB.
  • În ultima săptămână, buldozerele, inclusiv cele fabricate de JCB, au fost în atenția presei, deoarece oficialii guvernamentali din mai multe state indiene, inclusiv din capitala Delhi, au folosit aceste utilaje pentru a distruge casele și afacerile unor musulmani.
  • Fotografiile cu Johnson cocoțat pe un buldoexcavator JCB au atras critici pe rețelele de socializare și l-au adus pe prima pagină a multor ziare.

Premierul britanic Boris Johnson a sosit în India și s-a trezit rapid în mijlocul unei alte controverse când a sărit pe un excavator la o fabrică a gigantului britanic din domeniul construcțiilor JCB.

În ultima săptămână, buldozerele, inclusiv cele fabricate de JCB, au fost în atenția presei, deoarece oficialii guvernamentali din mai multe state indiene, inclusiv din capitala Delhi, au folosit aceste utilaje pentru a distruge casele și afacerile unor musulmani, majoritatea săraci, ca pedeapsă pentru că s-ar fi dedat la infracțiuni precum aruncarea de pietre în timpul confruntărilor religioase cu grupurile majoritar hinduse, relatează Bloomberg.

Fotografiile cu Johnson cocoțat pe un buldoexcavator JCB au atras critici pe rețelele de socializare și l-au adus pe prima pagină a multor ziare.

A fost o adevărată plăcere să mă aflu astăzi în Gujarat pentru a vedea roadele parteneriatului incredibil dintre Regatul Unit și prietenii noștri din India. Astăzi am confirmat peste 1 miliard de lire sterline în noi investiții între cele două mari țări ale noastre, creând aproape 11.000 de noi locuri de muncă în Regatul Unit”, a scris, joi, premierul britanic pe Twitter.

Amnesty India a scris pe Twitter pentru a califica vizita liderului britanic la fabrica JCB drept „ignorantă”.

Criticii au acuzat partidul naționalist hindus – Bharatiya Janata Party – al premierului Narendra Modi, care conduce mai multe state în care au avut loc demolările – că a folosit buldozerele pentru a intimida minoritatea musulmană din India și pentru a pedepsi colectiv familii pentru infracțiuni fără niciun proces judiciar.

Cea mai înaltă instanță indiană a ordonat miercuri suspendarea unei astfel de acțiuni în Delhi. Guvernul a negat că demolările îi vizează doar pe musulmani.

Boris Johnson este așteptat să discute vineri cu Modi despre comerț și securitate. De asemenea, se așteaptă ca el să aducă în discuție războiul Rusiei din Ucraina, în timp ce Regatul Unit încearcă să convingă India să se alăture eforturilor de a izola Moscova.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Înaltului Comisariat britanic din New Delhi. Un e-mail prin care se solicita un comentariu din partea JCB, în afara orelor de lucru din Marea Britanie, nu a primit un răspuns imediat.

Johnson are relații bune cu JCB, al cărui președinte este unul dintre cei mai importanți susținători corporativi ai Brexitului. Premierul a ținut un discurs de campanie electorală la sediul acesteia în 2019, iar JCB și președintele său miliardar Anthony Bamford au fost donatori ai lui Johnson.

Johnson a sosit joi în India în timp ce legislatorii britanici discutau despre „partygate” și dacă liderul ar trebui să fie trimis la comisia de standarde a Parlamentului. Asta după ce poliția l-a amendat pentru o petrecere de aniversare care a avut loc în timpul pandemiei.

Premierul britanic Boris Johnson a efectuat, joi, o vizită în India, pentru a discuta despre comerț și securitate cu premierul Narendra Modi.

The post Boris Johnson este criticat din nou după ce s-a urcat pe un excavator al unei companii britanice, în timpul vizitei sale în India appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code