Flux-stiri

ONU a confirmat ,,uciderea ilegală” a 50 de civili în Bucha

  • Înaltul Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a confirmat ,,uciderea ilegală” a 50 de civili în Bucha.
  • Michelle Bachelet a declarat că ,,aproape fiecare locuitor din Bucha”, din apropierea Kievului, a vorbit cu ofiţerii ONU despre moartea unei rude.
  • Şeful ONU a declarat că acuzaţiile de violenţă sexuală împotriva femeilor, a bărbaţilor, a fetelor şi a băieţilor de către membrii ai forţelor armate ruse din Ucraina au ieşit ,,tot mai des la suprafaţă.

Înaltul Comisar al Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a confirmat ,,uciderea ilegală” a 50 de civili în Bucha, în cadrul unor investigaţii ce privesc crimele de război din Ucraina.

Michelle Bachelet a declarat că ,,aproape fiecare locuitor din Bucha”, din apropierea Kievului, a vorbit cu ofiţerii ONU despre moartea unei rude, a unui vecin sau chiar a unui străin în ultima lună.

Ea a precizat că ONU a primit, de asemenea, peste trei sute de acuzaţii de ucidere a civililor în Kiev, în Cernihiv, în Harkov şi în Sumy, toate aflate sub controlul forţelor armate ruse.

Aproape fiecare locuitor din Bucha cu care au vorbit colegii noştri ne-a povestit despre moartea unei rude

Bachelet a mai declarat că, în timpul unei misiuni la Bucha, ofiţerii ONU au documentat uciderea ilegală, inclusiv prin execuţie sumară, a aproximativ cincizeci de civili.

,,Aproape fiecare locuitor din Bucha cu care au vorbit colegii noştri ne-a povestit despre moartea unei rude, a unui vecin sau chiar a unui străin. Ştim că trebuie făcut mult mai mult pentru a descoperi ce s-a întâmplat acolo şi ştim că Bucha nu este un incident izolat„.

Şeful ONU a declarat că acuzaţiile de violenţă sexuală împotriva femeilor, a bărbaţilor, a fetelor şi a băieţilor de către membrii ai forţelor armate ruse din Ucraina au ieşit ,,tot mai des la suprafaţă„, iar detenţia civililor a devenit, de asemenea, ,,o practică larg răspândită„.

,,Activitatea noastră de până acum a detaliat o poveste de groază a încălcărilor comise împotriva civililor„, a adăugat Bachelet.

The post ONU a confirmat ,,uciderea ilegală” a 50 de civili în Bucha appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code