Flux-stiri

Cancelarul Austriei a stat de vorbă cu Putin: „Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură”

  • „Nu este o vizită amicală”, a subliniat el într-o declarație.
  • Nehammer a fost primul șef de guvern al UE care a vizitat Moscova.
  • Nehammer a subliniat că „a abordat gravele crime de război din Bucha și din alte locuri”.

Cancelarul Austriei a stat de vorbă cu Putin despre ceea ce se întâmplă în Ucraina. Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) a descris discuțiile sale cu președintele rus Vladimir Putin despre războiul din Ucraina drept „foarte directe, deschise și dure”.

„Nu este o vizită amicală”, a subliniat el într-o declarație luni, imediat după încheierea întâlnirii de la Moscova. „Cel mai important mesaj al meu către Putin a fost (…) că acest război trebuie să se termine în sfârșit, pentru că, într-un război, sunt doar învinși de ambele părți”, a spus cancelarul.

Nehammer a fost primul șef de guvern al UE care a vizitat Moscova la sfârșitul lunii februarie, de la începutul războiului din Ucraina. Călătoria în Rusia a fost „o datorie” pentru el, a subliniat cancelarul. „O datorie care decurge din responsabilitatea de a nu lăsa piatra neîntoarsă pentru a produce o încetare a ostilităților sau cel puțin un progres umanitar pentru populația civilă aflată în suferință din Ucraina”.

Nehammer a subliniat că „a abordat gravele crime de război din Bucha și din alte locuri” și a subliniat „că toți cei responsabili pentru ele trebuie trași la răspundere. De asemenea, i-am spus președintelui Putin, în termeni siguri, că sancțiunile împotriva Rusiei rămân în vigoare și vor continua să fie înăsprite atâta timp cât oamenii vor muri în Ucraina”.

Cancelarul a mers și în Bucha

Nehammer a vizitat Ucraina doar în weekend și a vizitat și orașul Bucha, lângă Kiev, unde au fost găsite numeroase cadavre de civili uciși după retragerea trupelor ruse.

Întâlnirea a avut loc în reședința lui Putin, Novo-Ogaryovo, lângă Moscova, a informat agenția de stat rusă TASS, citând purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Un purtător de cuvânt al lui Nehammer a declarat luni după-amiază, pentru APA, că Nehammer a mers la ambasada Austriei la Moscova după întâlnire.

Peskov a spus că nu sunt planificate ulterior nici poze cu începerea întâlnirii, nici informații pentru presa din partea rusă, a informat agenția de presă DPA. Rezultate tangibile nu erau așteptate. Nehammer a vrut, apoi, să vorbească cu jurnaliştii.

Inițiativa călătoriei la Moscova a venit de la el, a spus Nehammer, chiar dacă se plănuia călătoria în Ucraina. Austria a expulzat, recent, patru diplomați ruși, conform Wiener Zeitung.

The post Cancelarul Austriei a stat de vorbă cu Putin: „Discuţia a fost foarte directă, deschisă şi dură” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code