Flux-stiri

Cel mai rece oraș din lume. Termometrele au înregistrat -75 de grade Celsius

  • Vara aceasta a fost marcată de incendii devastatoare în Siberia.
  • Acum, un val de frig a cuprins zona.
  • Cercetătorii ruși au transmis că aceste temperaturi sunt cauzate tot de încălzirea globală.

Vara aceasta a fost marcată de incendii devastatoare în Siberia. Însă, acum, un val de frig a cuprins zonă. Într-o localitate au fost înregistrate -75 de grade Celsius.

Este vorba despre orașul Delyankir. Este cea mai mică temperatură înregistrată acolo din luna ianuarie 2014. Zona este recunoscută pentru temperaturile scăzute. În 1933, un oraș aflat la aproximativ 140 de kilometri, a înregistrat o temperatură de -90 de grade Celsius.

În ceea ce privește școlile, acestea se închid abia când temperatura ajunge la -65 de grade Celsius ( -63 de grade Celsius pentru copii sub 11 ani), notează UPI.

Cercetătorii ruși au transmis că aceste temperaturi sunt cauzate tot de încălzirea globală. Aceasta duce la creșterea treptată a temperaturii medii, dar în același timp provoacă și valuri de frig extrem.

The post Cel mai rece oraș din lume. Termometrele au înregistrat -75 de grade Celsius appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code