Flux-stiri

Ciolacu ,,strânge cureaua”, dar măsurile sale fiscale sunt întâmpinate cu refuz sau cu scepticism

  • Marcel Ciolacu: ,,greul trebuie să-l ducă statul, nu cetăţeanul şi mediul privat”.
  • PNL nu este de acord cu impozitarea locuinţelor scumpe.
  • Cristian Hostiuc: guvernul mimează această restructurare a cheltuielilor bugetare.

Pentru a acoperi gaura de la buget de 10 miliarde de euro, Marcel Ciolacu caută soluţii. Premierul ţării a postat pe Facebook că în efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetăţeanul şi mediul privat. 

Dar PSD intenţionează să taxeze proprietarii de locuinţe scumpe ce valorează 500,000 euro şi să pregătească un pachet de majorări de taxe şi impozite.

Ciolacu îşi propune să reducă numărul de funcţii de conducere în sistemul public, să elimine 200.000 de posturi bugetare neocupate şi să desfiinţeze instituţii care nu produc profit pentru statul român. 

Între timp, PNL se opune creşterii taxelor şi solicită eliminarea voucherelor de vacanţă.

MONICA MIHAI, editor Aleph News, a urmărit întâlnirile liderilor PNL care au discutat măsurile fiscale şi declară:  ,,Înţelegem că în această dimineaţă, liderii din PNL s-au întâlnit pentru o discuţie neoficială acolo pentru a discuta cel mai probabil pentru a discuta măsurile fiscale, pentru că l-am văzut pe Rareş Bogdan, care după această şedinţă, a venit şi a spus că PNL nu este de acord cu impozitarea cu 1% a locuinţelor care depăşesc 500,000 euro şi nu este de acord să împovăreze sistemul privat care este şi aşa destul de împovărat”. 

Analiştii economici susţin că dacă nu se corectează situaţia bugetară în această toamnă, în 2024 s-ar putea ajunge la un derapaj politic fără precedent. S-ar putea trece de la o creştere economică la o recesiune şi apoi să intrăm într-o scădere economică, care va arunca în aer situaţia politică de anul viitor.

,,Asta nu înseamnă nimic. Dacă le aduni pe toate nu înseamnă niciun miliard de lei pe an. Deci, ei nu fac efectiv nimica, doar mimează această restructurare a cheltuielilor bugetare.  Repet, acest guvern PNL-PSD nu are niciun interes şi niciun chef să se lege de  cheltuielilor bugetare”, susţine CRISTIAN HOSTIUC, directorul editorial de la Ziarul Financiar

The post Ciolacu ,,strânge cureaua”, dar măsurile sale fiscale sunt întâmpinate cu refuz sau cu scepticism appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code