Flux-stiri

AIEA: Iranul și-a mărit stocul de uraniu îmbogățit. Ar putea obține o bombă nucleară

  • Stocurile se ridicau la 6.201,3 kg la 11 mai (față de 5.525,5 kg în februarie), de peste 30 de ori mai mult decât limita autorizată de acordul internațional din 2015.
  • Discuțiile planificate între Teheran și Agenție au fost suspendate după decesul președintelui Ebrahim Raissi.
  • Puterile occidentale susțin că nu există nicio justificare civilă credibilă pentru ca Iranul să îmbogățească uraniu la astfel de niveluri. Iranul spune că obiectivele sale sunt pașnice.

Potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Iranul și-a mărit în continuare stocul de uraniu îmbogățit. Discuțiile planificate între Teheran și Agenție au fost suspendate în urma decesului președintelui Ebrahim Raissi, scrie Reuters.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică se confruntă cu o serie de dificultăți în Iran, inclusiv cu faptul că țara a pus în aplicare doar o mică parte din măsurile pe care șeful AIEA, Rafael Grossi, credea că s-a angajat să le ia într-o „Declarație comună” privind cooperarea de anul trecut.

Iranul și-a mărit și mai mult stocul de uraniu îmbogățit în ultimele luni, intensificându-și programul nuclear, potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), citat de AFP. Stocurile se ridicau la 6.201,3 kg la 11 mai (față de 5.525,5 kg în februarie), de peste 30 de ori mai mult decât limita autorizată de acordul internațional din 2015, deși Teheranul neagă că vrea să se doteze cu bomba.

Puterile occidentale susțin că nu există nicio justificare civilă credibilă pentru ca Iranul să îmbogățească uraniu la astfel de niveluri. Iranul spune că obiectivele sale sunt pașnice.

The post AIEA: Iranul și-a mărit stocul de uraniu îmbogățit. Ar putea obține o bombă nucleară appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 85 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code