Flux-stiri

Compania Roche dezvoltă trei kituri noi de testare pentru varianta Omicron

Testare COVIDTestare COVID

  • TUB Molbiol a dezvoltat trei kituri noi de testare pentru varianta Omicron.
  • OMS anunță că noua variantă se răspândește mai repede decât celelalte forme.
  • Kiturile, realizate pentru cercetare, pot face diferența dintre Omicron și alte variante ale coronavirusului.

TUB Molbiol, filiala recent achiziționată a Roche (ROG.S), a dezvoltat trei noi kituri de testare pentru a ajuta cercetătorii să detecteze mutațiile în noua variantă Omicron a coronavirusului. Conform Reuters, guvernele din întreaga lume caută bazele de date pentru cazuri recente de infecții cu COVID-19, verifică călătorii și decodifică genomurile virale ale noii variante, încercând să măsoare cât de departe s-a răspândit.

Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat Omicron drept o „variantă de îngrijorare” a SARS-CoV-2, spunând că s-ar putea răspândi mai repede decât alte forme. „Suntem capabili să oferim un test care poate identifica în mod specific noua variantă B.1.1.529 Omicron SARS-CoV-2 pentru a ajuta la o mai bună înțelegere a răspândirii și a comportamentului acesteia”, a declarat Thomas Schinecker, șeful Roche Diagnostics.

În timp ce OMS a spus că testele disponibile pe scară largă pot detecta indivizii infectați cu orice variantă, majoritatea testelor PCR nu pot face distincția între Omicron și Delta. Noile kituri de testare Roche și TIB Molbiol, realizate numai pentru cercetare, pot face diferența între mutațiile unice ale Omicron în comparație cu alte variante SARS-CoV-2, au transmis reprezentanții Roche. Ele pot astfel ajuta cercetătorii să detecteze Omicron și să studieze răspândirea acestuia față de alte variante.

The post Compania Roche dezvoltă trei kituri noi de testare pentru varianta Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code