Flux-stiri

COP26 ajunge la un nou acord global privind clima

Un nou acord global privind clima a fost convenit la COP26 de la Glasgow, după o dispută de ultim moment privind acordul de reducere a cărbuneluiUn nou acord global privind clima a fost convenit la COP26 de la Glasgow, după o dispută de ultim moment privind acordul de reducere a cărbunelui

  • Un nou acord global privind clima a fost convenit la COP26 de la Glasgow, după o dispută de ultim moment privind acordul de reducere a cărbunelui.
  • Acordul stabilește un consens clar că toate națiunile trebuie să facă mult mai mult.

Sâmbătă, diplomați din aproape 200 de țări au ajuns la un acord major care vizează intensificarea eforturilor de combatere a schimbărilor climatice, solicitând guvernelor să revină anul viitor cu planuri mai puternice de reducere a emisiilor care încălzesc planeta și îndemnând națiunile bogate să „cel puțin dubleze” finanțarea până în 2025 pentru a proteja națiunile cele mai vulnerabile de riscurile unei planete mai calde, transmite BBC.

Noul acord nu va rezolva de unul singur încălzirea globală, în ciuda cererilor urgente ale multora dintre miile de politicieni și activiști reuniți aici la summitul privind clima.

Acesta lasă nerezolvată întrebarea crucială cu privire la cât de mult și cât de repede ar trebui fiecare națiune să își reducă emisiile în următorul deceniu. În plus, multe țări în curs de dezvoltare nu dispun încă de fondurile de care au nevoie pentru a construi energie mai curată și pentru a face față dezastrelor meteorologice din ce în ce mai extreme.

„Nu trebuie să reducem treptat, ci să eliminăm treptat”, a declarat Simonetta Sommaruga, membră a Consiliului Federal Elvețian⁠, care a spus că prevederea privind cărbunele a fost modificată în ultimul moment, fără contribuția altor țări și că nu au fost permise alte modificări. „Suntem dezamăgiți atât de proces, cât și de schimbarea de ultim moment. Acest lucru nu ne va aduce mai aproape de 1,5, ci va face mai dificil de atins.”

The post COP26 ajunge la un nou acord global privind clima appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code