Flux-stiri

Curtea Penală Internaţională va ancheta invazia rusă din Ucraina

  • Curtea Penală Internaţională de la Haga, Olanda, va deschide o anchetă privind invazia Rusiei în Ucraina „cât mai rapid posibil„.
  • În urma unei examinări preliminare a situaţiei, Khan a confirmat că există o bază rezonabilă pentru a „crede că, în Ucraina, au fost comise atât presupuse crime de război, cât şi crime împotriva umanităţii„.
  • Se vrea ca ancheta să cuprindă noi presupuse infracțiuni care sunt comise de oricare dintre părțile implicate.

Curtea Penală Internaţională de la Haga, Olanda, va deschide o anchetă privind invazia Rusiei în Ucraina „cât mai rapid posibil„, a declarat luni, procurorul CPI, Karim A.A. Khan, citat de CNN.

În urma unei examinări preliminare a situaţiei, Khan a confirmat că există o bază rezonabilă pentru a „crede că, în Ucraina, au fost comise atât presupuse crime de război, cât şi crime împotriva umanităţii„.

Intenţia mea este ca această anchetă să cuprindă, de asemenea, orice noi presupuse infracţiuni care intră în jurisdicţia biroului meu şi care sunt comise de oricare dintre părţile implicate în conflict, pe orice parte a teritoriului Ucrainei„, a adăugat Karim A.A. Khan.

ONU deblochează 20 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina

ONU a deblocat 20 de milioane de dolari (17,9 milioane de euro) pentru ajutor imediat, a anunțat secretarul general al organizației, Antonio Guterres, citat de Deutsche Welle.

Antonio Guterres a declarat că ONU își intensifică operațiunile umanitare în Ucraina. Secretarul general al ONU a vorbit cu reporterii la sediul central al ONU din New York, subliniind că „protecția civililor trebuie să fie prioritatea numărul unu“. El și-a repetat apelul către președintele Vladimir Putin de a opri operațiunea militară și de a retrage trupele. „Nu este prea târziu pentru a salva această generație de flagelul războiului. Avem nevoie de pace“, a declarat Guterres.

Câteva mii de ucraineni au trecut în țările vecine, în special în Republica Moldova și România, în timp ce aproximativ 100.000 de ucraineni și-au părăsit casele și sunt dezrădăcinați în țară după invazia Rusiei, a anunțat joi agenția ONU pentru refugiați, citată de Reuters.

Shabia Mantoo, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a declarat că cifrele au fost compilate din rapoartele autorităților naționale și ale personalului său și ale agențiilor partenere.

The post Curtea Penală Internaţională va ancheta invazia rusă din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code