Flux-stiri

Doi oficiali regionali din Ucraina sugerează oamenilor să urmărească slujbele de Paște de acasă

  • Şeful administraţiei militare regionale Lugansk din estul Ucrainei, Serhii Haidai, a avertizat miercuri cu privire la posibile „provocări” ruseşti în timpul slujbelor de Paşte.
  • Mulţi ucraineni sărbătoresc Paştele în conformitate cu calendarul iulian, duminica Paştelui căzând anul acesta pe 24 aprilie. 
  • Şi şeful administraţiei militare regionale Sumî din nordul Ucrainei i-a îndemnat, la începutul acestei săptămâni, pe locuitori să participe la slujbele online.

Un oficial regional din Lugansk îi îndeamnă pe ucraineni să participe la slujbele virtuale de Paşte, spunând că bisericile sunt distruse.

Şeful administraţiei militare regionale Lugansk din estul Ucrainei, Serhii Haidai, a avertizat miercuri cu privire la posibile „provocări” ruseşti în timpul slujbelor de Paşte.

Ruşii vor pune în scenă provocări în duminica Paştelui. Salvaţi-vă viaţa, rămâneţi acasă! În regiunea Lugansk nu mai există aproape nicio biserică, acestea au fost distruse de Rusia. Bisericile care erau subordonate Patriarhiei Moscovei [a Bisericii Ortodoxe] au fost atacate de Lumea Rusă”, a spus oficialul ucrainean, potrivit CNN.

Mulţi ucraineni sărbătoresc Paştele în conformitate cu calendarul iulian, duminica Paştelui căzând anul acesta pe 24 aprilie. Haidai le-a recomandat oamenilor să asiste online la slujbele de Paşte.

Ruşii pot profita de obiceiurile noastre şi pot pune în scenă teroarea în timpul uneia dintre cele mai importante sărbători creştine. Dacă li se ordonă să atace bisericile de Paşte, nu se vor opri. Ruşii vor încerca să facă acest lucru, sunt sigur. Aşa că este mai bine să staţi acasă, să nu vă riscaţi viaţa. Să sărbătorim Paştele online. Oamenii se pot alătura slujbelor de Paşte de la distanţă prin intermediul televiziunii şi al transmisiunilor online”, a adăugat Haidai.

Şi şeful administraţiei militare regionale Sumî, din nordul Ucrainei, i-a îndemnat, la începutul acestei săptămâni, pe locuitori să participe la slujbele online.

The post Doi oficiali regionali din Ucraina sugerează oamenilor să urmărească slujbele de Paște de acasă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code