Flux-stiri

Doza booster pentru Moderna nu ar fi necesară, potrivit unui nou studiu

  • Doza booster Moderna este posibil să nu fie necesară.
  • Studiul a fost realizat pe un număr mai mare de maimuțe.
  • Moderna și Pfizer testează doza booster pentru tulpina Omicron.

Doza booster pentru Moderna este posibil să nu fie necesară în completarea schemei de vaccinare. Un studiu realizat pe maimuțe a concluzionat că o doză suplimentară nu oferă protecție suplimentară împotriva tulpinii Omicron, notează Reuters.

Studiul a fost realizat pe un număr mai mare de maimuțe, fiind vaccinate cu două doze de Moderna. După nouă luni, doza booster care le-a fost administrată a fost fie tot serul Moderna, fie un alt ser ce vizează tulpina Omicron.

Moderna și Pfizer testează vaccinuri pentru varianta Omicron

De asemenea, Moderna și Pfizer au început testarea cu doza booster destinate variantei Omicron. „Aceasta este o veste foarte, foarte bună. Înseamnă că nu trebuie să reproiectăm radical vaccinul, pentru a-l transforma într-un vaccin Omicron”. Declarația îi aparține lui Daniel Douek, cercetător de vaccinuri la Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase.

Acesta a continuat, spunând că vaccinurile originale și cele specifice Omicron sunt „reactiv încrucișate”, acesta fiind motivul pentru care variante multiple sunt recunoscute.

„Datele maimuțelor sunt, în general, destul de predictive, dar veți avea nevoie de datele umane.”, a spus și dr. John Moore, profesor de microbiologie și imunologie la Weill Cornell Medical College.

Moore a declarat că testarea vaccinului pe maimuțe duce la rezultate ce nu pot fi obținute din partea oamenilor. Acesta susține că maimuțele pot fi infectate după vaccinare, pentru măsurarea răspunsului imun. Acest lucru oferă un răspuns cât mai exact, deoarece, în cazul oamenilor, nu s-ar fi putut realiza.

The post Doza booster pentru Moderna nu ar fi necesară, potrivit unui nou studiu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code