NEWSNET

Flux-stiri

Efectele comportamentului toxic al părinților asupra copiilor. Sfatul psihologului

Copil care stă în dormitor, în pat, cu mâinile la ochi.Copil care stă în dormitor, în pat, cu mâinile la ochi.

  • Copiii sunt afectați pe termen lung din cauza comportamentului toxic al părinților.
  • Mamele au tendința să fie mai impulsive decât tații.
  • Psihologul spune că mulți dintre adulți nu conștientizează problemele pe care le au.

Stresul și nesiguranțele îi fac pe adulți să fie mai puțin atenți la nevoile copiilor. Când părinții se confruntă cu instabilitate emoțională, le transmit copiilor frici și neliniști.

În plus, mamele au tendința să fie mai impulsive decât tații, iar cei mici au tendința să preia din comportament și să fie afectați pe termen lung. Elena Moraru este părinte și a trăit această experiență.

M-am confruntat cu probleme de anxietate, stres și de cele mai multe ori mi-am schimbat comportamentul față de copil, am comunicat mai puțin cu el și am fost și eu mai închisă în mine. Cred că oricui i se poate întâmpla asta, dar important e să ne dăm seama la timp și să încercăm să remediem problema“, spune Elena Moraru, părinte.

Cristiana Niculae este studentă și a devenit introvertită din cauza relației distante cu mama ei. Ea crede că atitudinea toxică a părinților provine în special din cauza stresului cauzat de job.

„Ești prizonier în casă cu niște oameni pe care nu-i cunoști destul de bine. Cel puțin cu chestia asta mi-a fost destul de greu, conflicte pe diferite teme, orice temă, de exemplu de ce ai pus nu știu ce farfurie în nu știu ce loc, de ce ai crede asta despre religie sau despre un context cultural“, spune Cristiana Niculae, studentă.

Constantin Cornea este psiholog și îți spune că mulți dintre adulți nu conștientizează problemele pe care le au, iar tulburările de comportament ar trebui ținute sub control de către un specialist.

„Problemele părinților pot proveni din câteva surse: cuplul, pot fi anumite probleme între cei doi parteneri, pot fi anumite probleme legate de carieră. Aceste probleme nerezolvate se vor răsfrânge în relația cu copiii. În relația cu un specialist, un părinte își va descoperi care este sursa problemelor“, explică psihologul Constantin Cornea.

The post Efectele comportamentului toxic al părinților asupra copiilor. Sfatul psihologului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code