Flux-stiri

Emiratele Arabe Unite au interceptat două rachete deasupra Abu Dhabi

  • În această dimineață, autoritățile din Abu Dhabi au interceptat două rachete balistice deasupra orașului Abu Dhabi. Acesta a fost cel de-al doilea atac de săptămâna aceasta care a vizat capitala EAU.
  • Trupele americane de la Baza Aeriană Al-Dhafra din capitală s-au adăpostit în buncăre în timpul atacului.
  • Conform unor speculații, rachetele au fost lansate de cetățenii din Yemen, ajutatați de Iran.

În această dimineață, autoritățile din Abu Dhabi au interceptat două rachete balistice deasupra orașului. Acesta a fost cel de-al doilea atac de săptămâna aceasta, care a vizat capitala Emiratelor Arabe Unite, conform ABC News.

Trupele americane de la Baza Aeriană Al-Dhafra din capitală s-au adăpostit în buncăre în timpul atacului. Conform unor speculații, rachetele au fost lansate de cetățenii din Yemen, ajutatați de Iran.

Incidentul a intensificat și mai tare tensiunile în Golful Persic, care au continuat să crească pe fondul războiului de lungă durată al Yemenului și al prăbușirii acordului nuclear al Iranului cu puterile mondiale.

Atacurile amenință eforturile de afaceri, axate pe turism, ale Emiratelor, o federație formată din șapte șeici din Peninsula Arabă,care găzduiește și Dubaiul. De ani de zile, țara s-a prezentat ca un colț sigur al unui cartier altfel periculos.

Emiratele Arabe Unite „sunt gata să facă față oricăror amenințări și să ia toate măsurile necesare pentru a proteja statul de toate atacurile”, ar fi comunicat autoritățile din țara arabă, conform presei locale.

Focul de rachetă a perturbat traficul către Aeroportul Internațional Abu Dhabi.

Purtătorul de cuvânt al armatei Houthi, Yehia Sarei, a revendicat atacul într-o declarație televizată, spunând că rebelii au vizat mai multe locuri din Emiratele Arabe Unite cu rachete balistice și drone Zulfiqar, inclusiv baza aeriană Al-Dhafra. El a avertizat că Emiratele Arabe Unite vor continua să fie o țintă „atât timp cât atacurile asupra poporului yemenit vor continua”.

Piața financiară din Dubai a scăzut cu 2% după atac, aproape toate companiile tranzacționând în scădere. Bursa de Valori Mobiliare din Abu Dhabi a scăzut, de asemenea, ușor.

Ambasada SUA din Abu Dhabi a emis ulterior o alertă de securitate americanilor care locuiesc în Emiratele Arabe Unite, avertizând cetățenii să „mențină un nivel ridicat de conștientizare a securității”.

The post Emiratele Arabe Unite au interceptat două rachete deasupra Abu Dhabi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code