Flux-stiri

Explozie într-o moschee din Afganistan, în timp ce credincioșii erau la slujbă: 15 oameni au murit și peste 90 au fost răniți

O explozie puternică a avut loc într-o moschee din orașul nord-afgan Kunduz în timp ce credincioșii participau la slujba de vineri. Cel puțin 15 oameni au murit și alți cel puțin 90 au fost răniți, conform AFP.

Este de așteptat ca numărul morților să crească.

Extremiștii musulmani sunniți au vizat adesea membrii comunității șiite în trecut, deoarece îi consideră eretici.

Într-o scurtă declarație postată pe Twitter, un purtător de cuvânt al talibanilor a spus că mai mulți oameni au fost uciși și răniți.

Un medic din Kunduz a declarat pentru BBC că cel puțin șase decese au fost raportate la un spital privat.

Talibanii au preluat controlul Afganistanului după ce forțele străine s-au retras din țară în urma unui acord între SUA și talibani. Acest lucru a avut loc la două decenii după ce forțele americane au îndepărtat militanții de la putere.

The post Explozie într-o moschee din Afganistan, în timp ce credincioșii erau la slujbă: 15 oameni au murit și peste 90 au fost răniți appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code