Flux-stiri

Giganții din domeniul tehnologiei ar putea fi obligați să își distribuie costurile rețelelor de telecomunicații

  • Meta, Alphabet, Apple, Amazon, Microsoft și Netflix au reprezentat anul trecut peste 56% din tot traficul global de date.
  • O contribuție anuală de 20 de miliarde de euro la costurile de rețea din partea giganților din domeniul tehnologiei ar putea aduce o economie de 72 de miliarde de euro.
  • Vestager nu a dat prea multă importanță solicitărilor industriei de telecomunicații de a relaxa normele UE.

Giganții din domeniul tehnologiei, precum Google, Meta și Netflix ar putea fi nevoiți să suporte o parte din costurile rețelei de telecomunicații din Europa, a declarat luni șefa Comisiei Europene pentru afaceri digitale, Margrethe Vestager, în urma plângerilor operatorilor de telecomunicații din UE.

„Cred că există o problemă pe care trebuie să o analizăm cu multă atenție, și anume problema contribuției echitabile la rețelele de telecomunicații”, a declarat Vestager într-o conferință de presă.

„Pentru că vedem că există jucători care generează mult trafic care apoi le permite activitatea, dar care nu au contribuit efectiv pentru a permite acest trafic. Ei nu au contribuit la facilitarea investițiilor în dezvoltarea conectivității”, a spus ea.

„Și suntem în curs de a înțelege în profunzime cum ar putea fi activat acest lucru”, a spus Vestager, adăugând că analizează modul în care traficul de date evoluează în timp și care este legat de pandemia COVID-19.

Potrivit unui studiu publicat luni de grupul de lobby în domeniul telecomunicațiilor ETNO, Meta, Alphabet, Apple, Amazon, Microsoft și Netflix au reprezentat anul trecut peste 56% din traficul global de date.

Potrivit studiului, o contribuție anuală de 20 de miliarde de euro (21 de miliarde de dolari) la costurile de rețea din partea giganților din domeniul tehnologiei ar putea da un impuls de 72 de miliarde de euro economiei UE. Printre membrii ETNO se numără Deutsche Telekom și Orange.

Cu toate acestea, Vestager nu a dat prea multă importanță solicitărilor industriei de telecomunicații de a relaxa normele UE privind fuziunile pentru a permite o mai mare consolidare.

„Problema este că argumentele pe care le auzim, cum ar fi nevoia de mărire pentru a investi, nu sunt noi”, a declarat aceasta.

The post Giganții din domeniul tehnologiei ar putea fi obligați să își distribuie costurile rețelelor de telecomunicații appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code