Flux-stiri

Începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

vaccin-copiivaccin-copii

  • Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani sunt 220 de centre de vaccinare.
  • România a primit prima tranșă de vaccin pediatric, cu 114.000 doze.
  • În UE, campania de vaccinare la categoria 5-11 ani, a început pe 13 decembrie.

De astăzi, începe vaccinarea copiilor din categoria de vârstă 5-11 ani. Cele 220 de centre pediatrice au fost deschise. Iată cât de pregătit este personalul și câți copii sunt eligibili în această etapă a campaniei.

Ei dispun de ace de diferite dimensiuni, atât pentru copiii mai firavi, cât și pentru cei mai corpolenți. Vaccinul nu a ajuns însă în toate centrele, dar va ajunge în prima parte a zilei. Știm deja că România a primit prima tranșă, de 114 mii de doze. Sunt doze de 10 micrograme, adică o treime din doza administrată la adulți. Conform CNCAV, în România sunt cam 1.200.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Care sunt estimările?

Cam 20% dintre copiii eligibili vor fi vaccinați, spune Valeriu Gheorghiță, care se raportează la procentul copiilor vaccinați din categoria de vârstă 12-15 ani. În primele 6 luni, 16% dintre aceștia au primit cel puțin o doză. Dar, rata de vaccinare e scăzută și în rândul adulților. Suntem tot la coada Europei, cu 40% din populația eligibilă, vaccinată.

Cum stau alte țări la vaccinarea copiilor

Portugalia e în fruntea clasamentului, cu jumătate dintre copii vaccinați. Dar aici și procentul general e foarte ridicat, de peste 90%. Italia are 26% rata de vaccinare, la categoria 5-11 ani, iar SUA, 28%. În Israel, în primele 3 săptămâni s-au vaccinat 9% dintre copiii de 5 până la 11 ani. Mai prost stă Franța, unde, într-o lună, s-au vaccinat 3% din copiii de 5-11 ani.

Rata de vaccinare copii 5-11 ani

  • Portugalia – 50%
  • Spania – 45%
  • SUA – 28%
  • Italia – 26%
  • Germania – 15%
  • Franța – 3%

The post Începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code