Flux-stiri

Klaus Iohannis a cerut SUA să trimită României mai mulți militari și a vorbit despre o regândire a posturii NATO pe flancul estic

  • Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urma întrevederii cu vicepreședintele Kamala Harris, de la Palatul Cotroceni, că este necesară o regândire fundamentală a strategiei NATO pe flancul estic.
  • De asemenea, preşedintele României a vorbit cu vicepreşedintele american despre creşterea prezenţei militare a SUA în regiunea Mării Negre.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a cerut SUA să trimită mai mulţi militari în România şi a vorbit despre regândirea fundamentală a NATO pe flancul estic. Declaraţiile au fost făcute la finalul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu vicepreşedintele SUA Kamala Harris.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că este necesară regândirea fundamentală a strategiei NATO pe flancul estic.

Am evaluat împreună cu doamna vicepreşedinte implicaţiile pe termen lung ale agresiunii care are loc în Ucraina şi ale prezenţei militare ruse în Belarus, asupra securităţii europene şi euro-atlantice, inclusiv asupra posturii NATO. Am stabilit să cooperăm pentru a continua consolidarea măsurilor de apărare şi descurajare pe flancul estic, cu accent pe partea sa sudică în regiunea Mării Negre. Am subliniat în acest context că este necesară operaţionalizarea cât mai rapidă a Grupului de luptă a NATO pe teritoriul României. În ansamblu, evaluarea strategică a României este că devine necesară regândirea fundamentală a conceptului, a structurii şi a elementelor constitutive ale posturii NATO pe flancul estic”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele României a vorbit cu vicepreşedintele american despre creşterea prezenţei militare a SUA în regiunea Mării Negre.

Am mulţumit, de asemenea, pentru consolidarea prezenţei militare a Statelor Unite în România. Am discutat în acelaşi timp despre necesitatea în acest context tensionat a creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, pe termen lung ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre, dar şi a întregii regiuni”, a precizat Iohannis.

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris se află vineri în România. Vizita are loc în contextul creat de războiul din Ucraina.

The post Klaus Iohannis a cerut SUA să trimită României mai mulți militari și a vorbit despre o regândire a posturii NATO pe flancul estic appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code