Flux-stiri

LIVE UPDATE. A douăsprezecea zi de invazie. 38 de copii au murit de la începutul atacului

  • Astăzi este cea de-a douăsprezecea zi de la începutul invaziei în Ucraina.
  • În zona Vinița, aeroportuile militare și civile au fost atacate cu rachete.
  • Trecerea în siguranţă a civililor din oraşul port Mariupol, asediat în estul Ucrainei, a fost din nou oprită duminică.

UPDATE ORA 01.004

Hackerii anonimi, care au declarat război cibernetic statului rus, au spart duminică emisiunile online ale mai multor canale TV de stat și au postat o proclamație împotriva războiului.

Șeful Statului Major General britanic i-a îndemnat pe cetățenii britanici să nu meargă în Ucraina pentru a lupta. Ofițerul superior al forțelor armate ale Marii Britanii, șeful Statului Major al Apărării (analog cu Statul Major), amiralul Sir Tony Radakin, a spus că britanicii nu ar trebui să meargă la luptă în Ucraina.

Orașul Ciuhuiv a fost eliberat în timpul luptelor. Ocupanții au suferit pierderi mari de personal și echipamente. Locotenent-colonelul Dmitri Safronov, comandantul Brigăzii 61 Marina Separate a Forțelor Armate Ruse, și locotenent-colonelul Denis Glebov, comandantul adjunct al Brigăzii 11 Separate de Asalt Aeropurtat a Forțelor Armate Ruse, au fost uciși.

UPDATE ORA 00.15

Forțele Armate ale Ucrainei informează despre lichidarea comandantului Brigăzii 61 Marina Separate a Forțelor Armate RF, locotenent-colonelul Dmitri Safronov și a locotenentului colonel al Brigăzii 11 de specialitate a Forțelor Armate RF, locotenent-colonelul Denis Glebov.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, 211 școli au fost distruse sau avariate, a declarat ministrul Educației și Științei, Serhiy Shkarlett, în emisiunea teletonului. Potrivit lui, există din ce în ce mai multe astfel de obiecte:

„O situație îngrozitoare, statistici groaznice. Astăzi vedem că în fiecare zi sunt din ce în ce mai multe școli distruse sau avariate. Astăzi pot spune că sunt deja 211 școli, dintre care unele sunt complet distruse, altele sunt avariate. Dar există tot mai multe astfel de obiecte mai multe”.

Mai mult de jumătate dintre afacerile ucrainene funcționează chiar și în timpul războiului.

  • 52% dintre companiile ucrainene, deși cu restricții, lucrează. Alți 27% au suspendat, dar doresc să-și reia activitățile. Acest lucru se arată într-un sondaj realizat de Asociația Europeană a Afacerilor.
  • 63% dintre companii continuă să plătească salariile integral, iar 45% fac și plăți suplimentare sau în avans. Doar 3% dintre companii au fost obligate să reducă salariile, iar 1% au trimis angajații în concediu fără plată, nu au plătit salarii sau au fost forțați să concedieze lucrători.
  • Majoritatea afacerilor susțin armata sau apărarea teritorială: 41% ajută financiar, 35% sprijină muncitorii care apără țara, 31% furnizează produse, 29% prestează servicii, 16% – medicamente, 9% – apărare și apărare.

În cele 11 zile de invazie a trupelor rusești, 38 de copii au fost uciși. Ca urmare a atacului rusesc, aproape 1.000 de așezări (646.000 de ucraineni) rămân astăzi fără electricitate. Fără gaz au rămas aproximativ 130 de mii de ucraineni. Cea mai dificilă situație este acum în regiunile Donețk, Harkov, Cernigău Nikolaiv și Zaporojie.

Sumar ziua a unsprezecea

Rivne
Ziua a trecut liniștit. Veterani și foști anchetatori de poliție au plecat în patrulare. Lifturile din clădirile înalte au fost pornite în oraș. A fost publicată și o listă a medicilor care pot consulta pacienții online. A fost înființată o linie telefonică pentru refugiați, unde aceștia pot afla locurile de refugiu – acum sunt 2.717 dintre ei în regiune.

Lutsk
Totul este calm la granița din Volyn, nu au existat încercări de a o rupe. Peste 6.000 de refugiați au fost relocați în regiune. Orașul a început să verifice punctele de control. Aceștia au decis să confiște mașinile pentru nevoile armatei de la șoferii prinși la volan în stare de ebrietate.

Vinița
A 11-a zi de război a trecut neliniștit. Sirena atacului aerian a sunat de mai multe ori dimineața, iar după-amiaza Federația Rusă a lansat o lovitură cu rachete în aeroporturile militare și civile. De unde au venit rachetele – din Transnistria sau Marea Neagră – află. Se știe dinainte că 6 persoane sunt încă prinse, 1 persoană a murit.

Poltava
Amenințarea în regiunea Poltava există din direcția nord, unde sunt concentrate trupele și echipamentele inamice, a spus administrația militară regională. În prezent, situația se află sub controlul Forțelor Armate și Terorismului. În ultima săptămână, locuitorii din Poltava au trimis 450 de tone de ajutor umanitar în regiunile Harkov și Sumy. În cele 11 zile de război, în regiunea Poltava s-au născut 200 de copii și au apărut 163 de noi familii.

Sumî
Luptele de stradă au început la ora 18:00. Un convoi de echipamente rusești încă se deplasează dintr-un sat în altul. Au încercat să intre astăzi în oraș, dar apărarea nu le-a permis. Al nostru controlează toate abordările către oraș. Trostyanets rămâne singurul oraș aflat sub asediu de către ocupant – acesta și satele din apropiere sunt parțial fără comunicații mobile și electricitate. Utilitățile publice continuă să repare liniile. La Sumy au început să se răspândească zvonuri false despre evacuarea populației din stația de autobuz. Nu este adevarat. În prezent nu există coridoare verzi.

Ternopil
Ziua în oraș și regiune a trecut în liniște. Alarma aeriană nu a fost anunțată. După ședința Cartierului General de Apărare al Regiunii Ternopil, s-a anunțat că 5 mașini au fost deja confiscate de la șoferii beți. Mașinile vor merge la nevoile armatei. 300 de tone de ajutor au fost trimise la Kiev, Harkov și Cernigău într-o singură zi.

The post LIVE UPDATE. A douăsprezecea zi de invazie. 38 de copii au murit de la începutul atacului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code