Flux-stiri

LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 844. Vicepreședintele SUA, Kamala Harris a anunțat in ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic și situația umanitară din Ucraina

  • Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a anunțat la summitul pentru pace din Ucraina de la Lucerna, Elveția, un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic și situația umanitară a Ucrainei, afectată de invazia rusă de 27 de luni.
  • Fondurile includ 500 de milioane de dolari pentru asistență energetică și 324 de milioane de dolari redirecționați pentru reparații urgente ale infrastructurii energetice.
  • De asemenea, asistența umanitară de peste 379 de milioane de dolari va acoperi nevoile de hrană, sănătate, adăpost și servicii de apă, salubritate și igienă.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a promis sprijinul neclintit al Americii pentru Ucraina și a anunțat ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic al țării și situația sa umanitară ca urmare a invaziei de 27 de luni a Rusiei.
Harris a făcut anunțul la summitul pentru pace din Ucraina de la Lucerna, Elveția, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Este de așteptat să se adreseze sesiunii plenare a summit-ului la ora 17.30.

„Acest război rămâne un eșec total pentru (președintele rus Vladimir) Putin”, a spus Harris în timpul unei întâlniri bilaterale cu Zelenski.

„Este în interesul nostru să respectăm normele internaționale”, a adăugat ea, promițând sprijinul SUA pentru țară.

Cele 1,5 miliarde de dolari includ 500 de milioane de dolari în noi fonduri pentru asistență energetică și redirecționarea a 324 de milioane de dolari din fonduri anunțate anterior către reparații de urgență a infrastructurii energetice și alte nevoi din Ucraina, a spus biroul vicepreședintelui.

„Aceste eforturi vor ajuta Ucraina să răspundă la cele mai recente atacuri ale Rusiei asupra infrastructurii energetice ucrainene prin sprijinirea reparațiilor și refacerii, îmbunătățind rezistența Ucrainei la întreruperile aprovizionării cu energie și punând bazele pentru repararea și extinderea sistemului energetic al Ucrainei”, a spus biroul lui Harris.

Ea a anunțat, de asemenea, asistență umanitară de peste 379 de milioane de dolari din partea Departamentului de Stat și a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională pentru a ajuta refugiații și alte persoane afectate de război.

Banii sunt pentru a acoperi asistența alimentară, serviciile de sănătate, adăposturile și serviciile de apă, salubritate și igienă pentru milioane de ucraineni.

Harris, care va petrece mai puțin de 24 de ore la adunare, va fi înlocuit de președintele Joe Biden la eveniment. Președintele tocmai își va încheia participarea la summitul G7 din Italia și se va întoarce în Statele Unite pentru a participa la o strângere de fonduri pentru campania sa de realegere din Los Angeles.

Biden s-a întâlnit cu Zelenski atât la summitul G7, unde au semnat un acord bilateral de securitate dintre SUA și Ucraina, cât și în Franța pentru evenimentele din jurul celei de-a 80-a aniversări a invaziei de Ziua Z din cel de-al Doilea Război Mondial.

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, va reprezenta Statele Unite la summitul de duminică și va ajuta la stabilirea unor grupuri de lucru pentru returnarea copiilor ucraineni din Rusia și pentru securitatea energetică.

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 844. Vicepreședintele SUA, Kamala Harris a anunțat in ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic și situația umanitară din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 63 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code